LittleMizzMe

TIGHT deadline..

Kategori: Smått&Gott

Den här kommande veckan har minst sagt många beslut och måsten och saker som jag kommer måste stå till svars för och vara med och lösa på ett eller andra sätt.
Fick låna bok av Märta - så där är ett av mina närmaste måsten lösta.
Men när det gäller resten av skolböckerna? Fick tips om bibblan på skolan av min kusin, så ska kolla där vad de har för utbud och möjligheter.
Vet heller inte hur jag ska göra när det gäller till och från skolan..
när jag tittar på priser på busskort vill man bara tippa av stolen.. 30 dagars kort går på +2000kr/månad..
INTE billigt.. och sedan att sitta 4 timmar på bussen? Nog för att jag kan plugga under den tiden, men +4 timmar för varje dag jag ska gå i skolan?
Idag så har jag hängt med Märta och Camilla, sett grease, valentinesday och backup plan. kort sagt - chickflicks och tjejsnack förmiddag. Blev besök på tasty + handla lite frukt osv inför morgondagens plugg och skola. Tur jag hittade batteri till mp3:n - har man iaf lite musik omkring sig.
Nu ska jag strax iväg på bio med Camilla och Märta - blir Aguileras nya, därefter ska brudarna hem och få sig lite skönhetssömn så man orkar med veckan.

Tjejmiddag och räddande ängel

Kategori: Smått&Gott

Camilla hade rätt.
Jag behövde komma iväg och byta miljö lite.
Igår var vi först på stan och kollade läget och utbudet på shopping, funderade på att hitta mig något roligt till skolstarten, men tyvärr ingen lycka.. kan ju bero på att tankarna var utspridda på en miljon ställen.
Efter det mötte vi upp omtalade Märta (Martina) och handlade inför kvällens trerätters.
Därefter blev det isvägen hem till camilla och se lite klassiker - skulle Danny få sin Sandy?
Efter lite tillfix och byte av kläder begav vi oss åter igen ut på isen och styrde stegen mot Märta och passade även på att ta en tur in på hemmakväll. Gissa om jag var glad då jag gjorde fynd! Tyvärr hade jag inte kortet med, så får bli att köpa idag istället. Men måste erkänna att jag fortfarande inte ångrar det kommande köpet. Dels något jag velat ha i flera år och dels hittade jag en present till mamma. Så känns bra - jannices present fixad tills födelsedagen i april och nu mammas i slutet på maj :) Även hunnit fixa Sigges som är den 9 Februari. Skönt med lite framförhållning.
Middagen bjöd på renmousé på toast alt sallad, fläskfilé/kycklingspett med ungnsgrönsaker och såser och sallad, efterrätt blev fruktsallad och cheesecake. Förutom Märta och Camilla joijnade Sanna och Ellen. Efter middagen blev det Wii tennis och gold och en massa tjejsnack. Efter en lång kväll så var det ut i luleåblåsten och försöka hitta sig en väg över isen.. den vi gick in till stan på hade nämligen drivat igen.. så minst sagt spännande vandring då ovanavattnet gjort sig väl synligt då vi gick in till stan..
Men men, slutade bra och vi kom hem oskadda och kunde krypa ner under täcket =)
Tyvärr fått en lättare muskelinflamation och förkylning.. men te och ipren och vila ska nog fixa till mig så jag blir som ny igen :)
Idag ska jag få låna böcker av Märta till kursen jag ska läsa på tisdag - visade sig att hon redan läst den! Snacka om tur eller ja - räddande ängel kanske man ska säga??
I övrigt så lutar det åt filmdag med brudarna och kanske bio ikväll. Morgondagen blir att bunkra upp med allt möjligt man kan behöva inför veckan + att börja städa och fixa.

Några dagar i Luleå

Kategori: Smått&Gott

På ca en timme sitter jag på buss påväg upp till Luleå.

Ska spendera idag och imorgon hos Camilla, hänga lite med henne och Martina.

Kan nog bli kul och tror hon har rätt - jag behöver en tjejkväll (eller två)

 

Efter det blir det en vecka då min hjärna kommer gå på högvarv..

Skolan börjar och allt vad det innefattar med att hitta till klassrum och få tag i rätt böcker + att plugga ikapp det alla andra redan har gjort.. Skulle även behöva få tag i en bärbar dator..

 

Men även om det blir en dryga vecka i Luleå som jag ser fram emot så är det med blandade känslor i magen som jag åker upp.. både glada och illasinnade fjärilar som fladdrar runt i min mage..

 

Får bara hoppas att allt löser sig till det bästa...


4 av 13 kurser...

Kategori: Smått&Gott

JAAAA!

Efter att ha ringt till än den ena institutionen efter den andra så har jag ÄNTLIGEN fått ett svar =) Ringt antagningen i strömsund, ringt antagningen i Luleå, pratat med stundentorget och nu slutligen med… (trummvirrvel) Registreringen!

Vilket betyder att jag ska börja plugga! (läs RÅÅÅ plugga - för även om det bara är 4 kurser blir det heltid)

 

Kurserna jag kommit in på och som börjar (typ redan har börjat för en vecka sedan) är:


LTU-34927 - Ledning och organisation av affärsverksamhet 7,5hp Dagtid,
Normal undervisning, Halvfart (50%), Fristående kurs,
Luleå tekniska universitet, Luleå (Sen anm.)

LTU-34926 - Förhandling 15hp Dagtid,
Normal undervisning, Helfart (100%), Fristående kurs,
Luleå tekniska universitet, Luleå (Sen anm.)

 

Sedan i mars så börjar resterande två:

LTU-44908 - Marknadsföring, grundkurs 7,5hp Dagtid, Normal undervisning, Halvfart (50%),                                                                                                Fristående kurs, Luleå tekniska universitet, Luleå (Sen anm.)


LTU-44947 - Grundläggande entreprenörskap 7,5hp Dagtid,
Normal undervisning, Halvfart (50%), Fristående kurs,
Luleå tekniska universitet, Skellefteå (Sen anm.)Gissa om jag är en glad liten männsika just nu?!!

 

Nu återstår då  "bara" att leta fram schema för kurserna på LTU:s hemsida, fixa fram kurslitteraturen och hitta mig ett ställe att bo på...

Men är iaf påväg =)

Jag har skaffat mus!

Kategori: Smått&Gott

Visst, skulle kanske behöva se över vårgarderob och kanske en och annan sminkprodukt.

Men vad är väl de när man i tidningen ser annonsen om en ny mus till bra pris?

 

Som gått och småspanat lite, men inte kännts som att det varit läge att lägga pengarna på sånnt.

 

MEN!

Idag gjorde jag slag i sak =)

 

Kommer bli betydligt enklare att få saker och ting att se snyggare ut nu när väl har den att jobba med =)

 

För er med väldigt snuskig humor och intentioner på ordet "mus" så kan jag säga det att det är inget av följande:

* Datatillbehör

* Husdjur

* Det som skiljer kvinnan från mannen

 

 

Min mus är nämligen en Black&Decker :)


Fånga tillfället

Kategori: Smått&Gott

Det är vad jag kände för att göra här, nu och precis.

Finns mycket att vara tacksam över och se fram emot, som tex:

* Jag får vara frisk

* Har mat i kyl och skafferi

* Har en mamma som är snäll nog att öppna sitt hem för mig då jag förtillfället står mellan 2 jobb

* Jag har läst upp mina betyg så pass efter anorexin att jag kan söka in på högskola

* Jag har en speciell person i mitt liv som tror allt om mig

* Mina systrar

* Mina vänner - ni är guld värda!

* Inom en vecka så kan jag ha svar om både skola och jobb

* Inom en vecka så kommer jag veta när jag ska tatuera mig

* Åka och träffa pappa

* Hälsa på Bomans

* Tjejkväll med Camilla

* Lyssna på Old Town Gospels spelningar

* Att få skratta av glädje igen

 

Kvällen bjuder på en kopp te, lite deckare och sedan en god bok och sova. Måste vara pigg och utvilad om man ska orka upp och motionera imorgon :)

Hoppas jag aldrig glömmer..

Kategori: Smått&Gott

Dagen går mot sitt slut och helgen börjar göra sig påmind.

Har ringt runt och försökt få någon klarhet i studiefrågan idag, men vet inte om jag blev så mycket klockare eller fick det raka besked jag hoppats på (ja eller nej).. suck

"Du har prövats på dina första rangordnade alternativ – det är mer än heltidsstudier. Kontakta institutionen om du inte får något besked (de sköter reservantagningen till kursen efter kursstaten)"

Väljer därför att fortsätta hoppas på både skolan och att jag ska få jobb.Visst finns det fler saker jag hoppas på också, men för tillfället är det inget jag vill skriva om här.

Det stannar istället i mitt hjärta.

Hittade en hel massa foton då jag städat och blev minst sagt nostalgisk och fann mig själv sittande och tänka tillbaka på en massa saker som varit.. minnen och personer, de som finns med mig än idag och de som lämnat kanske både mitt liv och de liv de levt här på jorden. Kom då att tänka på låten "Remember" som är med i Troja: "I will still be here, as long as you hold me in your memory" "Remember I never leave you, if you will only remember me" Så länge vi pratar om personerna, kanske bakar just de där bullarna och småkakorna som alltid fanns på farmors fikafat.. ja då är det som om en del av dem lever vidare och stannar kvar hos oss och det blir även en chans för andra att lära känna en liten del av personen de inte fick träffa.

 

Mitt i allt detta hörde jag en ny(!!) låt, men den passade verkligen in på allt detta.

Näää! eller.. Jaa! (??)

Kategori: Smått&Gott

Vilken morgon!
Känner bara för att göra enligt nedan:

Men då jag inte tror att min kära moder skulle uppskatta att jag tog ut mina glädjeskutt i hennes vardagsrumssoffa så får tjejen på bilden hoppa åt mig. Känner mig faktiskt rätt så mycket som den bilden.

Massor av känslor som rusar genom en, visst har jag saker som skulle kunna dra ner mig i djupet och göra mig ledsen och bara vilja ge upp. Men får försöka se dem som orsaker och verktyg som jag fått för att kunna glädjas åt det som ligger framför och vekrligen värdesätta det man fått.

Pratade med antagningen idag för att få veta min PIN kod, men det fick jag inte.

Istället så tittade hon över resultaten och såg att jag var STRUKEN på ALLT som jag hade sökt..

MEN - man ska inte ropa "SKIT!!!!" och citera kanin i nalle phu och säga "varför händer alltid sånnt här mig?" innan man verkligen gjort ALLT för att lösa situationen. Så gick på känsla och hjärta och bad henne kolla när mina kompletteringar kommit in och när de fattat beslutet - OCH - det verkar som om de gått om varann!!

Ringde upp till LTU i Luleå och efter vad som kändes som en evighet av "du är placerad i kö.." så svarar man på antagningen att vissa av mina kopior var dåligt scannade - men sådan tur att jag mailat er nya kopior sa jag. Och vad hon kunde se så hade jag ju vad som krävdes då de flesta jag sökt till har grundbehörighetskrav..              Så - under dagen skulle de kolla upp OM det fanns chansen att jag ska få börja plugga =)

Sedan skulle de skriva ett brev och lägga på gula lådan.. så är bara att "bita på naglarna" ett tag till.

Men, känns helt underbart att något börjar gå åt rätt håll =)

Börjar ju även vara sista ansökningsdag på flera av de jobb jag sökt, så rätt var det är kanske man blir med jobb? Hade inte suttit helt fel nu :)

 

Så, för att göra ett långt inlägg kort: Mycket fjärilar i min mage just nu...

Sängdax... redan?

Kategori: Smått&Gott

Kan knappt fatta att klockan bara är strax efter 20:00 på kvällen, skulle lika gärna kunna vara närmare eller rent av efter midnatt. Känner bara hur jag är dödstrött.. kanske inte kroppsligen, men tanke och känslomässigt.

Tror nästan och seriöst att jag bara skulle gå och låta mig själv falla handlöst bland dunet som kommer i kudde och täckformat och för tillfället vilar ovetande om min tyngd där på sängen.

Varit en minst sagt låång dag.

Så mycket intryck och tankar som passerat genom såväl mitt huvud som mitt hjärta, skrivit en hel del idag, tagit ut mycket av mitt oförstånd och känslor av missuppfattningar, saknad, önskan - ja det mesta som kan rymmas mellan hjärta och hjärna och försökt skriva ner det. Mycket man inte förstår och vill förstå, annat vill man inte ens veta..   Tex hur någon kan vara kapabel till att orsaka så mycket smärta och tårar..

Funderingar och insikt av hur man kan ändra uppfattning bara genom en händelse, hur man plötsligt kanske ser världen och saker och ting på ett annat sätt, värdesätter annorlunda. Allt utifrån hur någon sa något till en..

Känns som om det finns mycket att ta itu med imorgon, inte minst att få tag i PIN-koden för att se om jag ska få studera eller inte vid LTU. Men också mycket av de tankar och känslor som nu viskande, uppmanade, nästan beordrade för mig till sängen för nattlig vila.

 

So godnight my day, goodnight, parting is such sweet dreams of sorrow

Fruktansvärt...

Kategori: Smått&Gott

Flickan på bilden får inte bo hos sin mamma - min kompis.

Hennes mamma har blivit misshandlad, misshandlad så svårt att hon nu är sjukskriven.

Killen är borta ur bilden, men flickan får ändå inte vara hos eller ens träffa sin mamma.

Istället har soss placerat henne i en fosterfamilj och till mamman säger man "men lilla du, är inte du FÖR UNG för att vara mamma?"

En liten flicka har fått erfara att den hon älskar mest, den hon anförtror sig till för glädje och skratt som sorg och tårar - hennes mamma - har blivit misshandlad. Istället för att få veta att hennes mamma mår bra och att hon älskar henne och inget hellre vill i hela vida världen än att få hålla sin älskade lilla dotter i sina armar och få säga just de tre orden som betyder så mycket "Jag älskar DIG"

Soss och fosterfamiljen har gått samman och tillsammans bildat osanningar som nu står skrivna på papper vilket gör att det är en sjukskriven och ensam mammas ord mot de högt uppsatta byråkraterna. Så vem lyssnar man till?

Vem har rätt? Vem skulle vinna i en rätts sal? Och är det någon som tänker på hur den stackars flickan nu måste må och vilka svar hon ges på frågan om var hennes mamma är och varför hon lämnat henne på detta nya och okända ställe?

Så ofattbart hemskt att bara komma på tanken att skilja två personer åt som verkligen behöver  och älskar varandra..

Brainstorming...

Kategori: Smått&Gott

Riktigt snygg närbild på min hjärna om jag får säga det själv.
Formligen bara sprudlar, vid närmare eftertanke åskar, i den av aktivitet.
Efter ett Låååångt samtal med min syster igår känns den här dagen allt från nödvändig och rent av S-K-I-T jobbig för att det är så många stora frågor som pockar på uppmärksamheten och söker sitt svar - alla mellan hjärtat och hjärnan..
Vad vill JAG - utan att tänka på vad som är snällt eller passar andras tycke eller åsikter, bara utgå från sig själv och det jag känner att Gud lagt på hjärtat, vad är viktigt för MIG, Vad kan jag kompromissa med utan att sedan muttra över att det inte var mitt beslut och att jag alltid kommer tycka som jag tyckt och kännt iaf..
Har en smärre känsla av att det lär bli små post-its (läs "minst A4 papper") med en kortfattad beskrivning högst upp och sedan en för och emot sida med för och nackdelar. därefter fundera över om det är kompromissbart och vad det är som gör det så viktigt för mig att jag absolut inte kan se det på annat sätt.
God help me!
Kommer bli en låååång dag...
Även om jag nog kanske inte kommer kunna lösa allt på en dag...

Perfect and Complete

Kategori:

On my way to bed and after spending almost an hour sitting on the floor in the laundryroom I fond this wonderful e-mail. So before saying goodnight to you all Id like to share it =)
"Your faith in God has incredible potential to make your life complete.  To take you from the place of deficiency, to the place of being perfect and complete, lacking nothing.

James puts it this way in James 1:2-4,

My brethren, count it all joy when you fall into various trials, knowing that the testing of your faith produces patience.  But let patience have its perfect work, that you may be perfect and complete, lacking nothing.

Faith in God can make you complete, but your faith will be contested.  It will be opposed, even as we read here.  Your faith will go through the fire of trial.

If you lack spiritually in your life, you can get to the place of holiness.  If you are lacking materially, you can get to a place where your needs are met.  Whatever your lack, your faith in God has the potential to take you from where you are, and where you are lacking, to this place that the Bible speaks of…being perfect and complete, lacking nothing.

But, the path to that completeness is one of trial.  Your faith will not get you there until it first goes through testing.  You do have an adversary.  You will be opposed.  The Bible says, Your adversary, the devil, walks about as a roaring lion seeking whom he may devour.

The devil knows what is at stake, and he will do all he can to keep you from trusting God.  So as your faith encounters the turbulence of trials, do what James says, and count it all joy.  You are on your way to becoming perfect and complete in Christ."

Eftermidda och kvällens filmtips

Kategori: Smått&Gott

Då var det kväll igen då..
Har hunnit med 3 snöpass idag så det är ju inte så pjokigt =)
Kanske inte så långa pass, men i vart fall varit ute så länge vantar tillåtit, blöta vantar och minus som närmare sig -15 är ingen större hit. Men hade iaf dagens och kanske största lyxupplevelsen på länge då jag satt där uppe.
Vinden blåste lite lätt, solen var påväg ner bland molnen i horisonten, stårlarna färgade den mjuka molnbädden och tycktes vilja skänka både den och resterande världen och allt omkring den med sitt skimrande ljusspel och värme. Till detta hördes vårfåglarna försiktigt tralla om vad som komma ska - våren.
På nått sätt kändes jag mig så fri där jag satt på taknocken, ett sådant där ögonblick man bara vill frysa (eller i vart fall önskar man hade mobilen för att försöka fånga lite av känslan)
I övrigt har jag varit in en snabbis till stan med systrarna och shoppat skor. En riktigt lyckad tur som slutade med ett par nya kängor till veronica + en kebbabrulle från kebabbmannen som de glada satt och mummsande på i baksätet påvägen hem. Middagen blev även den en dunderhit - favoriten bränd korv, makaroner och ketchup =)
Hade funderat på att åka upp till Luleå ikväll, men bussen+tiden+jag kompade inte riktigt.. så får se om det blir att ta en tur upp imorgon istället. Hälsa på Camilla lite =) Grymmmmt länge sedan nu känner jag så ska bli kul :)
Filmen ovan får bli kvällens filmtips. Baserad på en sann historia och grymt fina miljöer (om man nu är intresserad av hus i engelsk stil) och en bra handling. Lita på och och våga följa sitt hjärta, även när det stormar och andra inte tycker som man själv.

Redo för pass två

Kategori: Smått&Gott

Taket har fått sig en omgång, men det har även skor och vantar..
Så i väntan på att de ska torka har man hunnit med en tur med dammsugaren, diska undan, sätta igång dagens andra tvätt + städat upp lite allmänt här och där.
Lätt uttråkad av att behöva sitta inne ska jag nu upp på taknocken igen och göra lite nytta.
Än så länge inget besked från skola eller sökta jobb och heller inga direkt nya roliga som trillat in på AMS hemsida.. så får hoppas på bättre lycka framåt eftermiddan =)

Tisdag och morgon igen

Kategori: Smått&Gott

Börjar morgonen med två sånger som ligger mig rätt varmt om hjärtat
Nästa sång handlar väl kanske lite mer om varför man inte trycker ner den berömda ZNOOZZZZ knappen på morgonen utan faktiskt väljer att gå upp. Det som i alla lägen och hur vi än mår får oss att vilja leva livet ännu en dag och omfamna alla nya möjligheter som just idag har att komma med. Möjligheter vi ännu varken sett eller upplevt. Orsaken som ger oss levnadsglädje.

Lilla julafton :)

Kategori: Smått&Gott

Kvällen har avslutats med att se Hässelby slotts senaste kändisrum, så nu tänker jag dra mig tillbaka till mitt eget tillfälliga rum och krypa ner under täcket och vila huvudet på kudden.
Varit en lååång dag.
Men samtidigt varit en dag som satt leende på läpparna.
Dels underbar och helt klar rekomenderbar terapi att sitta upp på höjden och slå tills hammaren blev sned och sedan även fått lite roligheter i brevlådan - alltså den som fortfarande kräver att den gula bilen kommer och en person lyfter på locket och .. äsch - you know the drill.
Dels så kom nu äntligen min vårkofta, lite tunnare än jag trott men funkar säkert. Ska ta och göra ett mys-test och gå runt med den här hemma först och se hur den känns.
Sedan även ett brev innehållande USB minne med sång =D
Jaaa! Jippi! tog mig nästan en sådan här härlig liten dans som tjejen i Ugly Truth :P
Så nästan varit lite som en lilla julafton idag =)
Hann även med att skicka iväg kompet för studier, så nu får vi se vad som händer - jobb eller studier?

Invikt-is-tak:s delux...

Kategori: Smått&Gott

Tar en liten paus i mitt takprojekt..
Hammaren gav upp totalt efter att ha intagit en invikt-is-tak:s deluxform enligt nedan:
Plus att både vantar och skor behövde torka upp lite..
Så i väntan på omgång två har jag varit hård mot det hårda - har nämligen enhälligt bestämt att den där isen SKA
bort från taket.. så en kombi av grovsalt och anti-frys ska väl om inte annat lätta på trycket lite?
Mamma var orolig för arbetsskador, men än så länge inget värre än att jag klantigt nog hamrade så hårt att en isklump lossnade och träffade mig rätt i pannan..
Så nu blir det en te-kopp och kolla om det kommit ut något mer intressant på jobb och bostadsfronten :)

Ahhhh!

Kategori: Smått&Gott

Håller i godan ro på att klä på mig då jag hör STEG i huset!
Stora dunsiga steg =S
Med tanke på att det varit tyst fram tills nu för att övriga familjemedlemmar befinner sig på jobb och skola och det bara är jag och katterna hemma.. VEM är det då som går runt inne i huset?!
Gör det enda rätta och letar efter något hårt att slå med, tar ett djupt andetag och smyger ut mot köket där jag kan höra hur porslin och annat rasslar.
Bakom en öppen skafferidörr sticker så två jössiga raggsockar fram och en blond liten figur med morgontoffsadknut på huvudet säger "hej, jag ska ta bussen till skolan"
Inbrottstjuv? - nä
Potentiell mördare eller överdrivet jag-samlar-på-andras-porslins- begiven person? -nä
Det var Rebecca =)
Slutet gott, allting gott.
Nu ut till de väntande snömassorna.

Måndag

Kategori: Smått&Gott

Känner mig lite som ett barn som sovit middag.
Vaknade supertidigt första gången av att Taiilii ville ut och busa i snön..
Lyckligtvis kunde jag efter lite mat i magen finna vägen tillbaka till huvudkudden, även om jag inte direkt trodde att jag skulle sova så länge som jag gjorde...
Vaken igen och redo att ta tag i dagen har jag dels hunnit med lite läsning och nu ska jag ut och hämta stege för att klättra tak. Lite styrketräning såhär påmåndagsförmiddan känns som en rät bra start på veckan.
Hoppas därefter ha fått något svar på jobb eller skola.
Eller ja, skolan vet jag iof lite mer om idag.
Fick veta att jag måste in med lite kompletteringar så har fixat fram dom och även skrivit ett personligt brev och talat om varför de här kurserna är så viktiga.
Så ser ut som om tummar och tår kommer få ha sitt intagna korsläge ännu ett litet tag.

Helgen

Kategori: Smått&Gott

Okej, har iaf börja få lite struktur på saker och ting.. tror jag.
Har i vart fall listat upp lite mål, så nu är det bara att kavla upp ärmarna och se vad man kan göra för att nå dem.
Även haft besök ikväll av tremänningen som lugnat kära moder så till vida att jag FÅR jobbet som tak skottare.
Hehe, nog för att vi nog alla vet att har man en gång vuxit upp på laggårstaket så är det något visst med att klättra upp och blicka ut över världen från nocken..
Även insett att det är den 23:e idag och därmed bara 8 dagar kvar av januari(!)
Vart tog månaden vägen?
Fast å andra sidan kunde jag inte bry mig mindre, vill att det ska bli en ny vecka så att jag kan få komma igång!
Detta vill jag ha av kommande veckan:
1. Svar från jobb/skola
2. Vid ett bra svar på nr1 så vill jag kunna fixa mig boende
3. Ska upp och klättra på nocken och skotta snö (och få lite härlig träning)
4. Hitta på nått kul! typ en tripp upp till Luleå för lite tjejkväll vore ju inte fel
5. Slutet på nästa vecka ställa larmet och maila syrran och lisa på Killerqueen och be dem påminna mig om att "glöm inte boka tid för din tatuering" :)
6. Vad gäller nr 1 på min bucket list? Hmm, knäppa mina händer och be en bön och hoppas Han lyssnar..
7. Fortsätta mitt skrivande, kommit igång och det är riktigt kul =)
8. Spela in mig själv och kanske mot förmodan våga lyssna på det - komma igång med sången

Och på SMS:et stod...

Kategori: Smått&Gott

"Du får ha författare och företagare som mål"
Hu jag kommer klara mig som företagare vet jag inte, blir någon tårta här och var ibland då någon behöver eller vill uppmärksamma och fira någon i sin närhet. Och skrivandet?
Varför det inte blivit av vet jag egentligen inte och har väl egentligen ingen riktig förklaring till..
Kanske den att bara papper och penna funnits till hands och jag blivit både frustrerad och irriterad många gånger för att jag inte kan få ner saker på papper lika snabbt som jag kunnat vid ett tangentbord, andra gånger kan inspirationen komma då jag varken har papper, penna eller tangentbord till handa.
Men iaf börjat så smått nu att komma igång med lite skrivande.
Samlar nu så får vi se vart det leder och slutar.
Dels påbörjat renskrivandet av ett projekt jag velat göra sedan i höstas och dels suttit och skissat lite på något som kanske kan bli en låt-text eller nått?
Får se.

Bucket List

Kategori: Smått&Gott

söndag och kallt...

Kategori: Smått&Gott

Idag är det kallt ute.
Riktigt typiskt.. hade ju nämligen mamma till trotts gå ut och skotta av taket idag..
Fick höra igår att hon skulle ringa och be nån gubbe komma och kravla sig upp på taket och skotta det åt henne, så kunde inte låta bli att fråga om hon varit lika oäven att låta mig göra det om jag varit hennes son och inte som nu hennes dotter... Svaret? Jepp, visst hade jag fått göra det om jag vore sonen i familjen =/
Så vad göra av denna söndag?
Fortfarande en hel del att grubbla över...
Tyckte den här bilden kändes väldigt JAG just nu.
Sökt en hel del jobb och utbildningar i Luleå.. men om jag inte kommer in eller inte får dem?
Kommer det att vara slutet och döden på den historia som började skrivas för snart 1 år sedan?
Ska jag söka mig någon annanstans, och i så fall - var?

Likheten mellan mig och en blender?

Kategori: Smått&Gott

En massa saker som snurrar runt tills dess det är ett gäggigt inferno som nästan är omöjligt att urskilja från vad det var från början. Men samtidigt är allt vad man gör det till och väljer att se på det.
Så att ens komma på tanken att jag skulle sätta mig i soffan, se på re-runs och knapra praliner?
No way!
Bara för att jag just nu inte vet varken ut eller in och har 1000 och en möjligheter och vägar jag kan välja att gå så betyder inte det att man är ursäktad till att då sätta sig platt ner på rumpan och säga "öhhhh".
Bättre att lista alla valen och sedan utgå från den listan.
Återkommer så snart jag har den på papper...

Discobowling med Vera

Kategori: Smått&Gott

Fredagskväll och inte den blekaste vad jag skulle hitta på..
En god bok och en te-kopp?
"näää, inte te, bok eller film - vi gör något roligt!" säger min 11 åriga syster.
Så vi packade in oss i mammas lilla vita pärla (eller fara beroende på hur man ser på henne) och begav oss till hamn och körde discobowling =) Massor av gamla 90-talsklassiker dunkade i högtalarna och en och annan strik fick vi till och med till :)
Våra snygga fossingar
En väldigt fokuserad Vera gör sig redo
A kiss for good luck ?
Slutresultatet: 322-272
Mer eller mindre nöjda med våra resultat, men var kul att åka iväg och spontanbowla sådär iaf :)
Nu väntar en te-kopp och go boken på mig :)
Det får avsluta firandet av denna speciella dag vilken jag även dagen till ära hade gjort bakelser till som jag bjöd alla i min närhet på :) För jo, visst är denna fredag värd att fira och uppmärksammas :)

Ett hjärta på din hand...

Kategori: Smått&Gott

Vad jag gått och burit på hela dagen är egentligen något jag kom att minnas igår när jag som bäst höll på att bege mig från vakenhet och verklighet och in i drömvärldens fantasier..
Minnet och innebörden av det fick mig att le.
Ett litet hjärta på handen.
Ett sådant liknande ritade jag på en annan hand en gång.
En gång när det låg nervositet i luften, då jag ville hålla den handen, slå undan alla tvivel och skydda från alla dömande blickar. En gång då jag helst hade velat stå där nära och tätt intill och hållit just denna hand hårt insluten i min egen. Men det gick inte. Istället ritade jag ett litet hjärta på den handen. På det viset så var jag där, var sådär nära som jag ville. Var där utan att någon varken såg eller visst - ingen förutom du.
Bär den inom mig och ler, minnet av ett hjärta på din hand.

God Natt

Kategori: Smått&Gott

Vet inte vad mitt förra inlägg blev..
En strimma av att känna sig allt från maklös till hopplös.
Och så vill jag inte känna mig.
För jag är egentligen varken det ena eller det andra. Kommer alltid finnas någon där uppe som ser till att det finns en liten stjärna där bland stjärnbilderna som lyser extra klart just för mig. Gäller bara att påminna sig själv om att titta upp och leta åt den.
Sökt lite mera jobb och avslutar nu kvällen med en rätt passande sång + att hinna tillbaka till eftertexten på den tecknade klassikern Simbad.
Sweet dreams! Och kom ihåg, du är inte glömd du heller :)

21 januari..

Kategori: Smått&Gott

Vet att jag inte bloggat så mycket idag.
Imorgon är det den 21 januari..
Den dagen skulle varit stor, skulle varit spännande, skulle varit nedräkningen av ytterligare 4 veckor till något ännu större. Något jag aldrig upplevt och nog inte får heller..
Minns de tidigare speciella dagarna, då varje dag, varje timme var den mest speciella och värdefulla och ännu en som räknades som hjärtslagen och var del i det nya, det som nu kändes som den egentliga orsaken till att hjärtat slog alls.. Men nu? Varför bryr det sig ens om att slå där inom mig?
Plötsligt så är det inte där.. det är som löven på en asp.. höst och storm och vart ett av dem lämnar de kronan i höjden som prisat himmel och sommarsolens varma strålar för att sakta dala ner till mark så kall och kylig för att bädas in under flingor vita där de sakta göms, sakta glöms, ersätts av det kalla täcket, ett gnistrande täcke som skyddar mot världens undran och frågande om var sommaren försvann..

Live like there´s no Tomorrow

Kategori: Smått&Gott

Ego Booooosta!

Kategori: Smått&Gott

Haft en riktigt kul kväll med Rebecca - totalt Ego Boostande vilket resulterade i riktigt fina bilder.
Hon är så grymt bra på fota och kan dessutom få en att vika sig i skratt och känna sig på topp :)
Inom kort kommer nog en ny header komma upp här, men i väntan på det bjuder jag på lite bilder.
Min onsdag som jag inte alls hade mycket till övers för i eftermiddag visade sig bli en riktigt bra dag =)
Stort tack än en gång Rebecca - Love you siss <3 <3

Påväg hem till mig =)

Kategori: Smått&Gott

Hur vårmysigt kommer inte det här att bli?
Kände att jag behövde något mysigt att få krypa ihop i  och vad bättre än en härlig mjukiströja som glädjande nog för modersöron är fodrad, så jag kan faktiskt ha den lite som vårjacka också =)
Om det som nu då inte råkar vara -17 ute... Burrrrrrr!
Tyckte nästan jag kunde vara värd lite uppmuntran efter allt jobbsökande, totalstädning av hus och ommöbleringar och annat jag tagit mig för under veckan. Eller vad säger ni?

Semlor!

Kategori: Smått&Gott

Här kommer lite bilder från gårdagens semlor mitt i veckan mummsande
1 kronan är bara med för att visa hur "små" bullar vi snackar om..
Fylld, garnerad och pudrad - bara att sluka
Tummen upp av Veronica
Mmmmmmmmmmm!! Mamma tog sin med kaffe
3 extra i kylen - just in case
(Vid det här laget känner jag min familj rätt väl och VET att även de säger sig vara mätt och less efter första så dröjer det inte länge innan man hungrigt börjar söka fler)
Semla 1: Blev frulle i mammas mage
Semla 2: Splittades i 2 av 2 hungriga småsyrror
Semla 3: Blev mammas efterrätt
Eller, som man säger i sagan: Slutet gott, allting GOTT

En hel vecka..

Kategori: Smått&Gott

Tänk att det redan gått en HEL vecka..
Den har gått fort, nästan så jag tycker att det är förvånadsvärt hur fort den passerat mig.. hur timmarna blivit dagar och dagarna till veckan..
Visserligen har jag ju varit sjuk å så, men ändå...
Tiden går fort.
Onsdag...
En hel vecka har gått...

Hissar & Dissar

Kategori: Smått&Gott

* Viktigpettrar *
Sådana som tror sig veta svaren på ALLT och om man inte gör EXAKT som de säger så kommer inget funka
(samtidigt så peppar de lite att motbevisa och kunna säga som brasse: fel, fel, fel :P)
* Sysslolös *
Hatar att göra inget.. så nu när jobb och skola är sökta och analys inlämnad.. ja då blir det väl att.. Baka :)
* Trampa vatten *
Känslan av att bara stå och trampa och inte komma någonstans och veta vad man ska göra, men får väl göra som en god vän sa: Lägg dig och flyt - känn lugnet :)
* Tvätthögar *
Tar de aldrig slut???
* Krig och orättvisor *
Ingen som läst den enkla ekvationen om att det går åt mer muskler att sura än att le? Översätt det i pengar och krig och orättvisor och de stämmer rätt bra. Kan vi inte bara dela med oss av vår kunskap och skaka hand och dela med oss av leksakerna i sandlådan?
* EU *
Tycke inte om det då sverige gick med och inte nu heller, har man satt EN regel för hur ekonomin ska skötas och BNP ska se ut så får väl ALLA hålla den och inte en massa undantagsreglr på vissa för att andra sedan ska göra magplask och tredje part får betala, känns snarare som ett parti dommino...
* Mamma *
Vi har våra olikheter och kanske säger saker ibland som sårar, men lets face it - hade inte hon varit modig nog att gå igenom något jag nog fruktar mer att hamna i en lejongrop så hade jag inte funnits. 7 Timmar!
* Småsyrror *
Visst kan man irritera sig på dem, men då det behövs så är vi ändå systrar och finns där för varandra, kramen är aldrig långt borta och vi lyckas alltid få varandra att skratta
* Jobb *
Sökt en hel massa av dom.. så nu är det väl bara hoppas nån av dom vill ha mig..
* Skola *
Sökt in för sen anmälan på hela 13 kurser! Så får se vad som händer, kanske kan det t o m räcka till fulltidsstudier? Sen får jag söka något mera riktigt till hösten då alla program drar igång på riktigt
* Vänner *
"I nöden prövas vännen" eller "älska mig mest då jag förtjänar det som minst, för då behöver jag det bäst" är båda uttryck som stämmer in på äkta vänner, finns där och bryr sig om dig - partypingla eller deppardrägg - de älskar dig iaf :)
* Luleå *
Snart en vecka sedna jag var där :( Saknar kompisar, kollegor och bekanta.. Men samtidigt något som motiverar mig att ta mig tillbaka dit..

Känner mig hemsk..

Kategori: Smått&Gott

Igår så fyllde mormor år, så vi ringde och grattade henne och hon tog sig tid för att prata med oss alla och en var..
Men då turen väl kom till mig kund ejag inte annat änsnäsa och säga att jag inte ville prata alls, för hur kunde jag göra det efter mammas finkänsliga inledning om att "ja hon var hem på besök i helgen och stannar ett par dagar till"
låtsas som att allt är frid och fröjd för att jag istället ska få bli den som släpper bomben och säger till mormor att mamma inte riktigt hade rätt ?
Bussigt värre :(
"nä men kom nu, berätta själv för mormor hur saker och ting ligger till"
Mmm, visst mamma.. jätte kul ... not :(
Mormor är annars en av de få människor som jag verkligen kan prata HELT öppenhjärtligt med om allt.. Men hur skulle jag kunna det med den inledningen? Istället bröt jag bara ihop, tårarna bara rann.. Sa att jag fick ringa sedan.. och bad hon om ursäkt ? Nope..  Kom hon och kramade om mig då jag var ledsen? Nope.. Sånnt man har katter för.. De frågar aldrig, de är bara villkorslös kärlek, en och annan uppmuntrande buff med nosen och härligt spinnande.
Men man ska inte somna i onåd.. så efter några skivor nybakat bröd var de nog alla rätt glada tror jag - inte minst mamma.
Men det finns faktiskt personer som passar in på lappen ovan också i livet.
Inte minst de som står hjärtat extra nära, vänner och mina (fd) arbetskollegor - ni är guld värda!

Just ja!

Kategori: Smått&Gott

Har ju faktiskt hänt bra saker idag också :)
Julen har äntligen städats ut och julgran, pynt och glitter har alla snällt fått återvända ner i sina julkartonger igen. Nu är det snart bara 11 månader tills dess det är dags att packa upp dom igen.. och några månader mindre innan folk pratar glögg, pepparkakor och julklappshandeln drar igång igen.
Men just nu vill jag inte tänka på det.. Tänker hellre på semmelbak, våffeldagen, påsk och andra mysiga dagar som våren kantas av :)
Fick höra att min arbetsinsatts var "jättebra!"
Och kändes faktiskt riktigt bra då jag lämnade in det också, så att få det bekräftat utifrån också var jättekul :)
Att känna sig duktig och "titta vad jag kan!" på en måndag är inte en helt fel start på veckan =)
Suttit och kollat efter lite jobb och lediga kurser på högskolan.. ska försöka hinna skicka in en ansökan på dessa ikväll eller senast imorgon förmiddag - får vi se om man klarar sen antagan eller vad som händer..
Bara hålla tummarna!

En Måndag och flera insikter rikare..

Kategori: Smått&Gott

Vilken dag.. Kan sammanfattas med en djup suck och att man för sin inre syn tryper någon så som homer simpson stryper Bart lite titt som tätt.. eller en hel del visdomar och insikt rikare..
Att jag idag kände mig lite piggare resulterade i jakt på te och häftklammrar till pistolen. fast då jag kommer ut inser jag att den resan bli av först när jag tagit mig igenom en gård av nertrampad snö vilken avslutas i uppfatren av en plogkarm - vad kan man säga annat än tack till er som stressar och tack till skellefteå kommun som vänligt nog ger sina medborgare vardagsmotion nog för att inte behöva skaffa gymkort vid någon av alla instanser som poppar upp som svampar, hårsalonger och pizzerior (inget illa menat mot de 2 sistnämnda, snare bara så att jag tror att det är de företag de finns mest av i Schtaan..)
2 timmar senare kunde man köra iväg och fixa det som behövdes för att överaska lillasyster, kände mig rätt trött då jag kom hem men ville ändå fixa klart så att hon kunde få se då hon kom hem. Resultatet?
" mitt rum är ju bara fyllt med möbler jag inte vill va, ta bort dom så kan jag kanske börja vara där"
Med andra ord och insikt: Att glädja en tonårstjej är inte lätt... =(

Varning!

Kategori: Smått&Gott

Jag har en häftpistol - OCH - jag vet hur man använder den!
Inte så farligt som det låter, har faktiskt kommit på vad mitt nyårslöfte är - eller ja, ett av dom iaf. Och det har jag börjat hålla även om jag inte ens tänkt på det själv - sånnt gillas :)
Tex om jag pratar om att få något gjort eller så så ska jag göra det på direkten.
Offret för ikväll var Rebeccas oisolerade rum - pang på! dvs tills stiften tog slut... får skaffa nya imorgon.
Rätt tillfredställande att göra något praktiskt då man har mycket i tankarna.
Fast måste säga att jag känner ett betydligt större innre lugn nu än vad jag gjorde senast igår. skönt.
Jepps, nu ska det städas ut - allt från sånt man kan styla sig själv med till möbler och annat som bara legat här hemma hos modern.  Mest troligt hamnar möblerna på blocket och övriga på klädbyte.se. Men kan självklart även göra en liten förhandsvisning a´la VIP här på bloggen innan jag händer in dom i bytes/säljes garderoben.

Sunny side up

Kategori: Smått&Gott

Eller ja, söndag kan man också kalla den. Dagen innan nästa vecka börjar med alla krav, borden, måste, förväntningar och drömmar man jagar i jakten på den stora lycka - kort sagt, en dag då man behöver få ladda sina batterier.
För egen del betydde det spendera förmiddagen med att lyssna till Tommys kloka och uppmuntrande bedskap och hann även med att få lite förbön. Även om det kändes som om jag gjorde det absolut värsta jag kunde komma på just då - att säga högt som det var och hur läget var just nu i livet, så var det samtidigt sååå skönt sen. Visst, nog känns det mer verkligen då man faktiskt erkänt det högt, men det finns människor som vill hjälpa en då man inte orkar mera och som gärna lyssnar, uppmuntrar och om inte annat ger den där lilla klappen på axeln eller kramen som man såväl behöver just då. För även om man kan känna sig som om man är oönskad och inte passar in så finns det dom som ser annorlunda på saken:)
Efter kyrkan blev det att åka och handla och försöka få i sig lite mat och nu i eftermiddag är det nog lite läsning som står närmast på schemat. Det och städa upp lite inför morgondagen och kanske fortsätta med mitt skrivande?
Filmtipsen för kvällen är:
Motherhood, börjar 17:00 på TV1000Family
Mer dramatik, krig, kärlek blir det kl 20:00 då Charlotte Gray börjar på TV8
Imorgon är det måndag, en ny vecka med nya möjlighet - en oskriven sida att fylla med vad man vill :)

filmtips & godnatt

Kategori: Smått&Gott

Känner att nu börjar bli hög tid att uppsöka sängen - före 23 I know..
Men var lugn, jag är snart mitt vanliga lilla energiknippe igen.
Lämnar här ett litet filmtips, sett den säkert 1000 och 1 gånger med min syster och härom kvällen var inget undantag, men på nått vis så är den som bra :)
Viljan att trottsa sina rädslor, folk som inte tror på en - trottsa det man har inom sig själv som inte tror man klarar det och så bara go for it! sattsa på sin dröm. Behöver ju inte vara skaka rumpa på en bardisk eller skriva låtar - kan ju vara så enkelt som i Kevins fall: Fixa jobb och eget boende och stå oberoende av andra på sina 2 ben :)
sweet dreams!

Neonskylts stora begär...

Kategori: Smått&Gott

Även om jag mått pyton i två dagar och i princip inte kunnat äta något av vissa förklarliga skäl så fanns det bara EN enda sak på hjärnan, okej kändes snarare som en neonblinkande skylt i Vegas..
Mat! Jag vill ha Mat och jag vill ha det Nuuuuu!
Hur underbart och underskattat är det inte att få äta frulle? Dagens helt klart bästa mål.. även om jag just nu känner att det blev lite väl mycket lite väl fort i min stackars krympta magsäck.. men men, skam den som ger sig :)
Ägg och kaviarmacka! - Eller som min mamma och moster skulle ha sagt "Cullemesönté" ;)
Helt klart underskattat och hur gott som helst - nog för att det mesta nog hade varit gott just nu.. typ levt på vatten och aningens mängd med blåbärsoppa - så det här var helt klart ett lyft :)
Vet att man brukar tala om räckmackor då man talar om lyx.. men idag tänker jag ära mina underbara frukostmackor och säga:
Med kaviarmackorna i säkert förvar i kistan tänkte jag ta och bli lite grekisk och ägna mig åt lite livsfilosofi.. som vad man ska göra av den här dagen och livet.. visst, nu har jag varit sjuk så har inte orkat annat än bara sovit..
Men hög tid att återgå till jobbsök och annat liknande.
Kan ju inte leva hela livet i mysig blårutig pyamaströja, även om den är grymt stor och mysig :)

latmasken?

Kategori: Smått&Gott

Senaste nytt från latmasken i soffan, skämt å sido.. vissa dagar måste man få lyssna på kroppen och vila och ta igen sig, funkar att vara envis ett tag, men när kroppen väl behöver vila så säger den till - med besked. Bara att inse att är man sjuk så är man.
Överlycklig över att ha fått i mig lite blåbärsoppa (även om det typ känns som om det skulle gå ner två Carlskrove i min väldigt tomma mage) har jag nu lyckats hålla mig nog på benen för att jobba lite och lämna in min analys - jippi! snacka om att man blir varse om at glädja sig över små saker i livet då man mår såhära...
som att nu bara kunna sitta här i några minuter.
Såg en fondvägg på Fab5 och blev rå nostalgisk.. breakfast/lunch/dinner i New York..
Har blivit så sentimental.. bara som då jag satt och väntade på att bussen skulle gå från stationen igår och minns en sommardag då jag liksom då var ledsen över att åka och han plötsligt bara var där.. hade tagit blå cykeln och kommit för att vinka av mig.. stod sedan och SMS-ade med mig tills dess bussen lämnade stationen..
Om det inte är äkta romantik, kärlek och vardagslyx när den nått sin absoluta kulmen så vet jag inte vad som är det. Helt enkelt bara det bästa:)
Pappa har också ringt, det om något värmde i hjärtat och gjorde att jag kände mig lite gladare. Tänk, pappa ringde!
I övrigt annars en ganska så lugn dag här, Rebecca sover - ÄN och de båda katterna har valt att följa hennes exempel de med.. en på köksbordet och en utfläkad i soffan.
Funderar på att vila en liten stund jag med, brukar som vara bästa medicinen mot detta. Vila och komma i balans igen,

She was wrong..

Kategori: Smått&Gott

Jag var upp och träffade en betendevetare i onsdags.
hon var riktigt bra och sa att jag hade god insikt i vad jag går igenom och att det här skulle jag nog fixa.. så det var ju skönt att höra. Sen fick jag även i läxa att vara mera ego och tänka lite på mig själv..
fick även fakta papper om anorexi som jag kunde få lämna vidare till viktor och kanske inte minst hans mamma.. Men samtalet med viktor var inte kul..
Mycket tårar.. grät mig genom resten av dagen och följande dag också... Vårt förhållande är på paus. Vår lägenhet uppsagt. Onsdagkväll kom ett par och tittade på den och ville ta den.. så de kommer att flytta in där den 20 februari. Så innan det ska den städas ur och mycket av möblerna kommer att säljas.. allt som vi jobbat hårt för att införskaffa.. sängen och allt!
Igår var jag förbi vuxenskolan för att se om iaf kurserna jag ville läsa fanns, men 90%av dem ställs in då det saknas lärare.. så jag kommer inte kunna få plugga heller.. =/
kände samtidigt bara att jag ville hem, hem till MIN.. och hem till min säng.. så gick förbi lägenheten, föll handlöst ner på sängen, kramade kuddarna och bara grät.. inget av det här var mitt längre.. jag var tillbaka på ruta 1.. jag kände det som om jag verkligen förlorat allt.. Packade ner några av mina anteckningskläder och badkläderna som blivit kvar sedan jag för dryga veckan sedan fick tömma alla mina lådor och garderober..
Så här sitter man då hos mamma - januari 2011
- utan jobb
- utan utbildning
- utan egen bostad
- saknar kärleken
ca 2 år äldre + cigg och sprit så kunde jag skrivit svenska versionen av bridget jones typ =(
Jag var upp och träffade en betendevetare i onsdags. Jepp, you heard me. Har tagit tag i mitt liv, mindre snack och mera verkstad, även om det kanske inte är det enklaste som blir klart i en handvändning...
Men hon jag var till var riktigt bra, hade gruvat mig hur mycket som helst för att gå dit. Har skräck för allt vad sjukhus och läkare och instanser heter efter den långa behandlingen för anorexin då det var än den ena än den andra som skulle klämma och känna på en, ta prover och röra runt och gräva i alla ens tankar och känslor och tidigare upplevelser..  Kanske därför det var så skönt att höra att jag hade god insikt i vad jag går igenom och att det här skulle jag nog fixa.. så det var ju skönt att höra. Sen fick jag även i läxa att vara mera ego och tänka lite på mig själv.. Har liksom alltid känt att EGO är något negativt och sen nog alltid varit en sådan som funnit där för andra, så att börja finnas där lite mer för mig själv blir nytt.
Resterande delen av min dag och eftermiddag blev inte lika roliga.
Tårarna bara sprutade, kändes som om hjärtat skulle spränga sig ut från bröstkorgen och därmed sluta att försöka en sådan smärta som de gjorde genom att sitta där det gjorde.. kändes som att pendla mellan smärta och chock.. stundtals var det som om jag var helt tom, kunde inte tänka, inte andas, ingenting.. Men det som sagts var sant... "det är ingens fel"...
Sov hos min syster den kvällen, faktiskt rätt skönt att inte åka ner till mamma, att se på traktor och horton med en Sigge på myshumör i famnen eller få dela hans nya nöje i badbaljan - säga moster och därefter fylla en skål med vatten och försöka kasta på mig.. den taktiken testades även på mamma då hon kom hem :)
Men mina tankar fanns bara på ett ställe. Där mitt hjärta fanns och fortfarande finns.
Men det är bara att kämpa på, ta nya tag, fortsätta ta tag i livet och gå vidare - det är vad alla säger.. men att orka? Igår var jag förbi vuxenskolan för att se om iaf kurserna jag ville läsa fanns, men 90%av dem ställs in då det saknas lärare.. så jag kommer inte kunna få plugga heller.. =/
Kände samtidigt då jag var där och ytterligare en sak verkades dras bort under mina fötter att jag ville HEM, hem till MIN.. och hem till min säng.. så gick förbi lägenheten, föll handlöst ner på sängen, kramade kuddarna och bara grät.. inget av det här var mitt längre.. jag var tillbaka på ruta 1.. jag kände det som om jag verkligen förlorat allt.. Fick syn på min bibel och bestämde mig för att tysta alla tvivel och bara vända mig till Gud och be.
Åkte ner till mamma i Ursviken och han knappt innanför dörren för ens vinterkräksjukan var ett faktum =/
Kan livet bli bättre just nu?
har iaf fått behålla några skedar blåbärsoppa - än så länge iaf..
Så sålänge jag inte behöver besöka min proslinsvite "vän" så tänker jag spendera dagen till att jobba och försöka sova och vila.. brukar ju hjälpa..
Inte den roligaste uppdateringen, men kanske förklarar varför jag inte är så aktiv just nu :(

lååååååååååång dag

Kategori: Smått&Gott

vet inte hur annat jag kan sammanfatta den här dagen än att kalla den för en LÅNG DAG.

upp vid 5 för att ta bussen till luleå, för att upptäcka att värmen inte fungerade på bussen:(
Löste det hela genom att försöka sova bort lite av tiden.
Första anhallt blev att hejja på syrran på salongen en sväng och därefter det jag bävat för jättelänge.
Doktorsbesök nr 2.. Men det gick bättre än vad jag trott och som det verkar kan det bli fler besök till henne.

Snarare det efter doktorn som var svårare och jobbigare.. även om jag vet att det är som det står i skriften, att bara vi verkligen vågar lämna över allt till Gud så kommer allt att ordna sig till det bästa.
Tyvärr är jag nu bara människa så..

Även om det är mysigt att kolla på traktorfilm, horton och tellitabbis med Sigge så längtar jag efter att gå och sova. En sådan dära dag då man är helt slut och bara längtar tills man får krypa ner under ett täcke.

Imorgon ska jag på LTU och kolla om utbildningar och se vad som har och även kolla på lite jobb, sedan blir det åka ner till ursviken.. igen.


MEN - har ju dock gjort slag i saken och köpt mig ett presentkort för min första tattoo :)
1 februari bokar jag tid :)

Ett av filmhistoriens sötaste ögonblick!

Kategori: Smått&Gott

Men på somliga passar det bara sååååå bra in =)

Rena rama rånet!

Kategori: Smått&Gott

och för vad? jo, ca 10 minuters läkarundersökning!
För er som ännu inte besökt läkare än efter årsskiftet kan jag ju bara säga en sak: grattis!
Ni har just sparat in 200kr - nämligen vad det som priset ligger på nu då man ska dit. Har man riktigt otur kan man ju sedan få en liten lapp med ett recept som ytterligare skinnar en.
Men men, överlag gick det faktiskt riktigt bra, trotts min skräck för både sjukhus, mottagningsrum och läkare. Var på tok för upptagen med att håla andan för att inte dra in lukten i näsan (luktade riktigt gammal gubbe där inne)+ att förundras över gamle herr doktorns väldigt långa ögonbryn - typ dubbelt så långa som mina ögonfransar och rakt utstickande från pannan..  Som tack för att ha klarat persen fick jag ingen klubba men väl en salva som gör att man ser ut som om man ätit curry med öronen. Så nää, mina öron ska varken abdikera till hinduismen eller beslutat sig för att gå i anti-tvätt strejk. Även om det nu kan komma att se ut som det ett par dagar..

Tisdag

Kategori: Smått&Gott

Sitter här och försöker få något gjort, men blir snarare bara lite i taget än något snabbt och snyggt resultat som i vanliga fall. *suck!* varför kan inte någon uppfinna en USB för människans tankar? Så när man hade för mycket som rusade genom kroppen som en ping-ping boll spelad av av japan vs. kina så kunde man bara plocka ut dne lilla bollen ur spel och få frid i sinnet..
Som tur är så varar inte dessa stunder av komplett överlastning till känslan av total tomhet i huvudet särskilt länge. Har en hel del att se fram emot idag också.
Som sagt spenderat snart en HEEEEEL vecka här i Ursviken.
Idag så blir det ut i vackra vintervädret på promme och sedan ett besök till RÄTT läkare. Tragiskt att de har de som får patienter som de inte vet vad de ska skriva ut till... Men den här gången blir det förhoppningsvis rätt och bra :)
Men imorgon blir det Luleå igen :)
Gissa om jag längtar?
Ska bla förbi kära systeryster på Killerqueen och kolla på lite priser och tider för mitt motiv.
För nu ska det bli av =)
Vill helst ha den i nacken, så får se :)
och torsdag - då börjar jag ÄNTLIGEN i skolan =D
hmmm, mycket smilysar där, men är väl för att jag kände att jag behövde understryka de saker jag är glad för just nu. Livet har nog av vågor iaf, så bättre att fokusera på det som är roligt :)

Ursviken

Kategori: Smått&Gott

Här sitter man då i Ursviken.. dag 4 i ordningen(!)
Länge sedan jag var här såhär länge, vet inte när sist...
Idag va sista dagen som Jannice och Sigge var här och på morgonen fick man den äran att han självmat kommer och vill sitta i knät :) Om det sedan var för att jag satt vid datorn och vet hur man loggar in på youtube och sätter på videoklipp med traktorer eller ej låter jag nog vara osagt. För det var sååå mysigt.
Hade heller ingen aning om att de lägger upp så mycket med traktorer, vissa med riktigt häftig musik - å gissa vem som inte är sen att sitta och headbanga i takt till detta? Jepp, coolingen själv :)
Utöver det har jag och Rebeccas varit och shoppat mat - äta bör man ju för annars dör man.
Blev bla nygrillad kyckling och honungsmelon - inte tråkigt =)
Hmm, vad har dagen mer bjudit på?
Div. brevskrivning och inbokning av helg med kompisen Camilla och därefter skämt bort syrrorna med favoriten min mamma aldrig lagar - brända korvar och stuvade mackizar med ketchup.
Sen har jag jobbat lite och försökt få undan mesta möjliga inför morgondagen.
Då ska jag även försöka hinna med att fota lite kläder - för nu ska här utförsäljas!
Men just nu lutar det åt promme och sedan en lååååååång härlig dusch :)

Kvällens visa

Kategori: Smått&Gott

OM du mot förmodan hittar modet att överaska din respektive...
Se då först till att ni är själva - ju fler kockar dessto sämre soppa =P
Nog för att EN överaskning alltid är mer än INGEN + att tanken var ju god =)

nytt år - nya möjligheter.. eller?

Kategori: Smått&Gott

Julen är över, finito och utstädad.

Nästa sak som sedan ska städas ur är garderober och alla dessa extra kilo som vi gladeligen lagt till oss med under julen efter uppmuntran av tidningar. först så ska man gödas och sedan ska man få ångest och svälta och träna och helst genomgå alla metoder vad gäller träning och diet - och för vad?
Finna sig sig och den dära ulitmata yber-super-snygga kroppen som ska få småpojkarna på stranden att dregglande titta på varann och menande nicka MILF ? Eller få alla kvinnor och unga tjejer att snabbt svepa in sig i första bästa tygstycke för att inte visa upp de delar de själva inte hunnit eller kunnat fixa och som nu gör att de känner sig förnedrade och mindre värda.
HELLO!
Vad 2011 ska innehålla och handla om är INTE vad som står i tidningarna eller på löpsedlarna eller ens i kvinnans bibel Cosmopolitan. Det är vad man själv väljer och vill fylla det med. Tex om jag idag vill komma till jobbet med en grön och en röd socka - så why not? Varför är vi så rädda för att inte passa in? inte vara NORM? vara och agera på ett sådant sätt som förväntas av oss och vara allt och alla till lags? Dags att påla "duktig flicka" syndromet och faktiskt göra saker för att det är kul eller för att man i hjärtat känner att "Jag vill sattsa på det hära!"
Kanske kan man inte returnera sig själv - men man har absolut full rätt att göra så att man trivs med sitt liv =)
Simma? Ta den där omtalade fikan på stan? sluta med ciggen och fira med att lägga de insparade pengarna på en utlandsresa? våga köpa in något i färg till garderoben? simma med delfiner? gå en utbilning? byt jobb?
helt upp till dig!
lev livet!

2011...

Kategori: Smått&Gott

Nytt år och inget inlägg ännu.. illa illa...
Nåja, kan försöka dra en liten sammanfattning:
* Grattat Nils Lundberg - vi köpte honom en kokbok så att han iaf kommer ett steg närmare årets mål :P
* Tjejkväll med Camilla följt av shoppingförmidag på stan
* Shoppat upp 1 av Viktors 3 presentkort, blev en LJUS tröja och en blå baströja i farfars modell
* Spontanuppvaktat underbara vännerna Stina och Jakob med lite gott fika - orsak? Att de är underbara :)
I skrivandets stund är det dock Bröllopstårtor som gäller, och nä, det är inte mina. Fick en beställning från en kär vän som ikväll blir fru :) Temat är konst och har även använt mig av deras intressen osv då jag gjorde dem. Tyvärr inga bilder på den just nu, ska ta då jag satt ihop den ikväll istället.
Då tårtan är levererad och monterad bär det av ner mot Skellefteå.
Kommer att vara hos mamma och hälsa på ett tag.
Mitt i packandet så hittade jag en låda filmklassiker, bla favoriten ENOUGH.
En trailer i musikvideoformat följer här nere.
Önskar er alla ett gott nytt år!