LittleMizzMe

Inspiration

Kategori: Smått&Gott

Tog mig en välbehövlig paus i pluggandet och spanade runt lite efter inspiration för framtida projekt och buggnationer. Nu är det ju inte alls säkert att jag kommer ha samma smak då eller att det ens blir någon av dess idéer i sin helhet. Men lite smått och gott kan man nog plocka från dem.
Eller vad tror ni ?
 

Runebergsgatan

Kategori: Lägenheter

Ännu en lägenhet med många moderna element - Runebergsgatan.
Även om den kanske inte helt är för mig finns det många roliga och smarta idéer jag skulle kunna tänka mig att låna från skaparna då dagen kommer för mitt helt egna boende.
 
Först och främst nu är det till att se om vi får lägenheten vi står i kö på samt att hitta jobb i nya staden till oss båda, men borde väl ska gå bra? :)
 
Här kommer lite inspiration :)
 
 

Saltsjögatan 17

Kategori: Hus

Detta hus är lite av mitt hjärtebarn.
Redan första gången jag såg det gav det mig tårar i ögonen.
De slitna väggarna, fasaden som spruckit, för att inte tala om de minst sagt groteska färgvalet som de innre rummen målats med. Det hela kändes verkligen som en misshandel, som någon liten och skadad som jag bara ville ta i min famn, krama om och tala om för att allt kommer bli bra.
 
Hade man bara pengarna skulle detta kunna bli riktigt riktigt fint.
Till att börja med så skulle fasaden lagas och det hela skulle målas vitt, vidare skulle övervåningen på baksidan få ett större fönster. Det stora fönstret skulle både ge naturligt ljus men samtidigt det mesta och bästa av utsikten och trädgården.
 
Med den enorma trädgården skulle det finnas en rad möjligheter.
Eller vad tror ni?
 
Är det inte ett underbart projekt så säg?
 

Wallingatan 14

Kategori: Lägenheter

De här grundfärgerna och materialen tror jag kanske kändes lite mer som jag, även om designerlägenheten nära på smäller nog så högt så har jag svårt att släppa det här härligt rustika med de mörka träet mot de ljusa väggarna.
 
Vet inte om jag skulle bo där, men klart något att plocka inspiration från :)
 

Gammelbodavägen 23

Kategori: Hus

 
 
 
Härligt hus, men fråga är om det vore för oss, mig och sambon.
Det ligger onekligen vackert till, har till och med plats för den älskade båten som han vill ha i framtiden.
Fråga är bara om det finns nån affär och granne i närheten. Skulle nog inte vilja bo så långt ute om det inte fanns grannar.. 
 
Men kanske blir detta någon annans drömhus? =)

Designer dröm

Kategori: Lägenheter

okej, vanligen brukar jag kanske inte vara så mycket överlags för det toppmoderna, men på sista tiden har jag även låtit mig influerats av vad dessa bostäder har att erbjuda. Nog för att jag vill ha ett hus, men skulle jag haft chansen på nedanstående lägenhet hade jag nog inte tackat nej :)
Folkungagatan 76, centralt och bra.
 
Dock är 16 miljoner kronor lite väl över min studentbudget, så än så länge får den vila i drömmarna.
 

Hjärte-tema i sovrummet

Kategori: Inredning


Är det alla hjärtans dag så är det :) 
Här är lite härliga spontanköp från Lagerhaus, köte ett till mig och ett till honom.
Dock hanns det ytterligare 3 kuddar i sängen så kunde ju inte låta dom känna sig utanför.
Denna kudde har en sida för "JA" och en sida för "NEJ", men eftersom det känndes ytterst negativt med ett hjärta fyllt av en massa "NEJ" på olika språk så fick det bli JA-sidan uppåt. Vet inte vad ni säger, men enligt mig så ska ju kärlek vara något som gör en glad :)
Den tredje och sista kudden fick min sambo att skratta rätt så gott, "reserverat för den rätte"
Dock fanns en annan liten krabat som gärna ville vara med och bädda och tyckte att kudden ovan var menad för honom och att den gav honom rätten att använda mina täcken till sitt nya fort.
Elaka matte hade ju tagit ifrån honom banankartongerna och packat dom fulla med saker.
Fast jag tror inte han var direkt besviken över sitt duniga fort heller :)
 
 

Svar på tal med skyltar

Kategori: Smått&Gott

Att hela tiden känna att man måste vara perfekt, måste ha nybakade bullar så huset/lägenheten
luktar ombonat och hemtrevligt och trots heltidsjobb (i mitt fall studier) ha ett hem som ser ut som om 
det vore klippt och skuret ur ett heminredningsmagasin??
 
Varför inte bara sätta upp en sådan här skyllt istället?
Hade den suttit i min systers rum hade det å andra sidan stått något i stil med att "endast ett geni kan verka i kaos" och därmed ge en ypperlig förklaring till vår mor till varför hon inte kunde städa sitt rum. För inte ville väl mamma ha ett barn som inte var smart? 
 
Nästa bild är till alla som känner pressen på fråga om när och om det inte är dags att två blir 3 eller om man redan har en unge så vill alla genast veta när barnet ska få ett litet syskon, för visst vill man väl ge barnet ett syskon? Hittade denna skylt och blev nästan sugen på att sätta upp den utanför min och sambons dörr.
Med två heltidsstuderande själar räcker de båda katterna vi har gott och väl.
På ett sånnt här sätt kan man även vänligt men bestämmt sätt tala om för besökaren att man dels har katt och dels inte är ett par som känner sig redo för fler små liv än så just nu :)

Framtida trädgården?

Kategori: Trädgård

Söndagmorgon och jag roar mig med att flyta bort lite i drömmar och fantasi om framtid med hus och trädgård.
Ska strax ta itu med dagens projekt a´la Tvätt/städ/Plugg, men innan det tänkte jag dela med mig lite av mina drömmar :)
 
Här är två bilder från min och sambons framtida trädgård :)
 
 

Att väga fördelarna mot nackdelarna

Kategori: Sambo

Att flytta ihop är för många ett stort steg i livet och det kan många gånger vara lätt att låta sig själv dras med på de rosafärgade molnen av 1+1= Sambo. Helt plötsligt kan det faktiskt vara så att det man älskat hos den andre är just det man inte vill se dagligen hos "sig själv"
 

Våta köksdrömmar

Kategori: Inredning

Om några veckor går tiden ut för att få anmäla intresse om lägenhet för denna gång, så nu går vi (läs jag) på högvarv och är jättespnda på att se om vi är några av dem som kommer få erbjudande om boende i Stockholm.
HELT nybyggd lägenhet!
Hur ofta händer det??
Om inte annat så ger det oss ett väldigt bra förhandlingsläge att byta till oss något.
 
Helst av allt, som nog flera av er räknat ut vid det här laget vill jag ju allra helst ha ett hus och nu börjar snart äntligen den drömmen kunna nosas lite på. Min våta dröm är dock inte en walk in garderob, även om det också skulle vara trevligt. På min prio ett lista ligger köket :)
 
Sedan jag var liten har jag alltid älskat skafferier man kan gå in i, tänk er att ha något som här ovan, kunna gå in när helt lusten faller på och botanisera sig bland alla möjliga gryner, kryddor och ingredienser. Gillar även att bara sitta där inne, känna alla dofterna och den lugnande inverkan det har på en :)
Hur mitt kök ska se ut vet jag inte riktigt ännu... Kanske något sånt här:
 
Är även förtjust i att låta gammla tegelväggar skymta fram.. så vi får se vart det landar när den dagen kommer. Men just blandingen vitt och mörkt och bjälkar i taket är något både jag och sambon är rätt svaga för :)
Måsten för mig förutom skafferi jag kan gå in i är följande två:
Liksom med skafferiet vill jag kunna fylla på ordentligt i förråden och inte behöva åka till affären och småhandla stup i ett. Dels ett stress moment och för det andra riktigt oekonomiskt.
En STOR spis med tillhörande ugnar, har man råvarorna så vill man ju även ha en bra plats att tillreda alltsamans :) så en spis av den här typen hade jag verkligen inte tackat nej till :)

Ursäkta torkan!

Kategori: Smått&Gott

Vet att det varit väldigt tomt om upplägg på denna blogg, men då jag dels läser MKV-programmets B del och utöver det har 5 andra kurser så hinner jag inte blogga lika mycket som jag vill.
Ska dock försöka komma igång lite mera till helgen :)