LittleMizzMe

Breidablick

Kategori: Hus

Ett sagoslott i trä?
Ja kanske är det en av de saker som slår en när man ser denna byggnad som faktiskt, tro det eller ej har kungligt påbrå i ådringen. Breidablick, beläget på landet, men ändå på något sätt mitt i stan, på vackra Drottningholm och Lovön. Från hemmets högsta punkt, punschverandan på taket, infrias en bedårande vy över Drottningholm, vatten och omnejd.
Och då jag sa kungligt skojade jag inte, Breidablick utgör nämligen en del av Drottningholm 1:1 och mellan slottsämbetet och Breidablick lyder ett arrendeavtal. Huset byggdes 1880 på mark upplåten av den dåtida regenten Oscar II. Vidare finns flera historiska handlingar och brevkorrespondens finns från denna svunna tid, vilket även skapar en myt om träslottet.
 
Tomten är på cirka 10.000 kvm och innefattar både skog och kustlinje.
Hemmets interiör innefattar en mängd vackra utsirade träsnickerier samt kakelugnar från Rörstrand. Fastigheten har genomgått en varsam renovering där slottsarkitekten har varit involverad i såväl återskapandet av den forna byggnaden som en tillbyggd entré.
(Även om jag personligen inte håller med om att det hela blev särskillt harmonisk, trots att det nu gjorts för att hålla samma linje arkitektoniskt och inredningsmässigt. Lite för grälla färger för mitt tycke)
 
Ingång till huset sker genom en klassisk entréveranda, vidare där inne väntar en stor hall och innanför denna en  åttakantig salong vilken har en takhöjd på hela 4 meter(!) - perfekt för en STOR julgran. Via skjutdörrarna kommer man till matsalen vilken har en enastående utsikt över vattnet. I anslutning till denna återfinns kök och serveringsrum. På entréplanet återfinns även den ursprungliga ateljen vilken idag används som TV-rum. Nu kommer något lite busigt och oväntat - en spiraltrappa som leder upp till två gästrum (eller vem vet - kanske var det march i säng efter Bollibompa?) Entrévåningen innehåller också ett rum i anslutning till köket samt en gästtoalett. Från hallen leder en stor bred trappa upp till övervåningen.
 
Så till våning 2 - Rakt ovanför salongen ligger biblioteket, även det åttkantigt dock till skillnad från salongen försett med väggfasta bokhyllor kring de stora fönstren. Våningsplaner erbjuder 3 sovrum varav 2 med kakelugnar. (De större av dessa har balkonger) På övervåningen finns också marmorklätt duschrum och två toaletter. Så till tjusningen, den vindlande trappan som leder upp till tornet och punschveranda. Förutom den svindlande 360-gradersutsikten erbjuder denna veranda plats för ett stort sällskap.
 
I husets källare återfinns bergvärme, tvättrum, snickarbod, vinkällare och diverse lagringsutrymmen. Dessutom finns en separat boendedel med dusch/toalett som också har entré från utsidan. Området närmast huset är välarrangerat i form av gräsmattor och uteplatser. Två grusplaner ger möjlighet till parkering av flera bilar.
 
Kanske är det någon som nu funnit sin sagodröm??  
 
 

By request

Kategori: Lägenheter

Fick sambon välja plats för lägenhet så skulle det nog bli på rörstrandsgatan.
Hittade en som låg granne med Filadelfiakyrkan och de mesta andra viktiga när det gäller förnödenheter och butiker.
 
Kort om denna lägenhet:
Besökaren kommer in i en entré med kalkstensgolv med golvvärme samt avhängnings möjligheter. Det hela ramas in med vackra glasade pardörrar vilka leder in mot inre hallen. Även gästtoaletten har utrustats med liknande golv och golvvärme. Väl i den inre hallen väntar ett bibliotek med öppenspis vilken för oss vidare in till matplatsen (vilken även kan användas som extra sovrum för den som så önskar)
Så till husets hjärta - köket. Själva interiören går i vitt, svart och grått, vidare finns en härlig naturlig ljuskälla i form av fönster vid diskhon. Kyl och frys får sällskap av en maskinpark vilken inkluderar induktionshäll med stor fläkt ovan, inbyggnadsugn och inbyggnadsmikro samt integrerad diskmaskin - allt rosfritt och lättskött.
 
Vidare innehåller lägenheten en fantastisk matsal med glasat burspråk vilkas skjutdörrar leder vidare till master bedroom, ett rum med mycket bra förvaring i garderobsväggen.Här finns även ett större sällskapsrum vilket kan delas av till två mindre om så önskas. Från balkongen har man utsikt över klarabergskanalen. Slutligen finns också ett större badrum innehållande bla tvättpelare, badkarl, dusch, ett stort handfat med dubbla kranar samt handdukstork och sänkt tak med infällda spotlights.
 
Så vad tycks?
Kan det vara något som faller någon annan på läppen?
 
 

Något till gästrummet?

Kategori: Inredning

Snubblade över ett erbjudande på en "Tipi Cocoon Chair" i utförandet "large brown" (design Benedomi) idag på mailen och blev rätt sugen på att skaffa mig en. Ska sanningen fram har jag varit sugen på nått liknande sedan jag såg den första gången på MIKABO i Skellefteå. 
Om inte annat till framtida gästrummet.. skulle gå bra ihop med skrivbordet jag bloggat om tidigare samt det superfina kostträdet med belysning som finns här på "Mias" i Umeå..
 
Då vi inte har gäster skulle rummet verka som mitt kontor och personliga oas och lilla mys-kryp-in.
Så om någon redan nu känner för att ge mig en tidig julklapp tackar jag absolut inte nej :)
 

Diplomatstaden

Kategori: Hus

Jag är väl medveten om att följande objekt kan tyckas som storhetsvansinne. Även om det kanske inte är Pemberley (funnit mig själv djupt försjunken i Jane Austen de senaste kvällarna), så visst har väl denna hänförande byggnad från 1919 gjort sig förtjänt av en andra eller tredje placering?
 
På såväl utsida som insida har stil och utförande bevarats och jag måste säga att byggnaden innehar och återspeglar influenser från den svenska nationalromantiken och klassicismen. Den friköpta tomten mäter inte mindre än 1.992 kvm och inramas av murar och staket. Med andra ord - gott om plats att planera en trädgård. Den vackra byggnaden i sig omsluter en sten och gräsbelagd innergård likt ett atrium.
 
Byggnaden i sig är på ödmjuka 1.721 kvm och födelad på två plan vilka återfinns mellan en inredd vind och källare. De praktfulla rummen passar utmärkt för större och mindre sociala tillställningar och de finns ett flertal salonger samt en stor matsal samt ett bibliotek i originalutförande vilket har utsikt mot Djurgårdsbrunnsviken. På det övre planet finns ett flertal rum och en mindre salong - även dessa med med utsikt över Djurgårdsbrunnsviken.
 
Här finns plats för ett flertal bilar att parkera och det finns även möjlighet för garageplats.
 
Kan tänka mig att byggnaden skulle kunna passa lika bra som en representativ ambassad som privat bostad eller kontor. Personligen skulle jag som älskar events och catering kunna arbeta hemifrån :)
 

Off limit - än så länge iaf...

Kategori: Hus

Drömma kan man ju alltid göra, och ett av de få hus som både jag och sambon gillat är nedanstående villa. Här kan vi båda tänka oss att flytta in. Gott om plats för oss, våra intressen, husdjuren mm.
 
En magnifik villa i bästa västerläge, ett fantastiskt hem med stor uppfart för hela 8 bilar (nog för att om jag känner sambon rätt kommer han använda den ytan till att parkera båten han drömmer om). Dock finns ju garaget där man har möjlighet att inreda vindan.
 
På tomten finns utöver en stor pool (4 gånger 8 meter) trevliga gräsytor, fruktträd buskar och en friggeboda vilken idag funkar som gästhus - kan ju vara skönt om släkten tittar förbi, då kan de fortfarande få känna at de kan få vara lite privata :) Vid poolen finns även en utedusch, perfekt för att duscha av sig kloret efter ett dopp i poolen.
Intill polområdet hittar man uteplatsen vilken går direkt från köket vilket gör den perfekt för trevliga middagar och skulle kvällsvindarna kännas kyliga kan man alltid slå igång infravärmen. 
 
Så till själva huset - nyrenoverat och grannt. Enda man kanske vill göra (som alltid då man köper hus/lägenhet) är möjligen att tapesera om sätta sin egen prägel på det hela. Även om man kommer långt på möbler, mattor, lampor, gardiner, blommor och små "piff" också.
 
Nuvarande ägare har utrustat huset med braskamin på båda våningsplanen, golvvärme under alla stengolv, badrummen är nya och det ena av dem erbjuder till och med bastu och bubbelbad - med extra ryggmassage Mmmmm.... Ett nytt canadakök med nya vitvaror och ny bänkskiva.
 
Till vår stora glädje är slutligen garagedörren fjärrstyrd så man behöver inte sticka ut näsan i vinterkylan i onödan.
 
Känner mig som de sa i annonsen "Varmt välkomna till ett hem att njuta i och längta till!"
 
          
 

Trädgårdsdrömmar...

Kategori: Trädgård

Var just in och besökte en av mina favoritbloggar när det gäller inspiration - Fridas Trendenser.
Frida har varit på semester och det var inte utan att det känndes ett stort "Åhhhhh" av längtan efter hus och egen trädgård när hon lagt ut bilden här nedan.
 
LÄNGTAR verkligen tills studentlivet är över, då jag har ett jobb att gå till och inte minst - kan ta ett lån och skaffa  oss drömbostaden :)
 
Tills dess får man vackert drömma....
 
 
 

Rama in madrassen

Kategori: Inredning

För någon som är så intresserad av hus, hem, inredning och trädgård och annat smått och gott som hör det livet till är det väl nästan pinsamt att erkänna att sängarna i sovrummet fortfarande står utan sängram...
 
Har liksom bara blivit en av de där sakerna vi sagt vi ska ta tag i men som sedan inte blivit av, antingen pga för mycket i skolan eller för att vi på studentinkomst helt enkelt inte haft råd... Men nu tänkte jag försöka ta tag i den saken och lägga undan och köpa in. Efter snart ett år i lägenheten är det hög tid att komma iordning (även om vi ska flytta igen mot våren - då blir det att byta Umeå mot Stockholm)
 
Nedan är två olika förslag som jag funderat lite på:
 
Bilden här ovan kommer från ett hus på djurgården som jag tittade på förrut, var RIKTIGT sugen på att flytta in dit, men det hann säljas så nu använder de sparade bilderna som inspirationskälla istället.
Denna säng med förvaring under kommer från Boconcept (Finns nog bara i södra Sverige tror jag?)
Praktiskt menade sambon på eftersom man kan ställa frukostkoppar och annat smått och gott direkt på sängramen. 
 
Kommer säkert dyka upp en hel massa mer ideér innan och efter vi flyttar ner, men här är iaf två förslag :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ringvägen

Kategori: Lägenheter

En kväll som denna befinner jag mig i de mysiga kulturkvarteren runt Zinkensdamm. Utöver stilla lugn och charmig atmosfär bjuder området på småbutiker, caféer och restauranger samt konstnärsataljéer och gallerior.
Ytterligare en bonus är den moderna kommunikationsmöjligheter med vilka man snabbt tar sig överallt i stan.
 
Huset i vilken lägenheten ligger är en välskött byggnad från 1910, den unika vindsetagen hittas (såklart) högst upp i huset och har en helt unik stil - hela bostaden är dessutom nyrenoverad.
Glädjande nog har de sparat detaljer som öppen spisen, takbjälkarna och takfönstren vilka tillsammans med exklusiva materialval ger en rätt trivsam stämning. Övriga saker som sprider glädje är de praktiska inslagen som tex bra förvaringsutrymmen, att slippa gå ner till tvättstugan samt de två badrummen - varav ett utrustats med bubbelbadkar (Perfekt efter en hård dag på jobbet eller för en mysig kväll på tu man hand) 
 
Låter i övrigt bilderna tala för sig själva :)

Gunga för två

Kategori: Inredning

Nedanstående underbara kreation är designad av ingen mindre än  Markus Strauss. Denna lite ovanliga gungstol är designad för att användas på flera olika sätt, inte minst ger den möjligheten att dela det mysiga gungandet. 
Det finns även en liten mekanism som gör att gungningen låses och gungandet upphör vilket gör att den även kan användas som en vanlig stol.
 
Lite roligt att ha något hemma som kanske inte alla andra har :)
Sen var den ju faktiskt, i min mening, lite fulsnygg också
 
 

Arbetshörna

Kategori: Inredning

Funderat lite på att införskaffa en ny arbetshörna då jag i skrivande stund arbetar från middagsbordet då min sambo behöver båda av de två nuvarande skrivborden. Dock känner jag att jag har lite beslutsångest.. 
Men kanske kan man ha två arbetshörnor, dvs en privat och en för företaget?
 
Hittade detta bord under avstickaren till Örebro, stor härlig yta och bra med förvaring.
Även detta i lite gameldagsutformning, rymmer mycket och man kan sitta och arbeta i sin egna lilla värld.
(Hemnes, Ikea)
Egentligen en rumsdelare, men fick idén från bilden att det skulle kunna användas som skrivbord
(Boconcept)
 
 

Tegnérgatan

Kategori: Lägenheter

Väljer att hålla mig till innerstan en liten stund till då jag hittat denna takvåning, även denna etage men med flera vinklar och vrår och säregna karraktärsdrag som får det att kännas hemtrevligt (i vart fall i mina ögon)
 
Då man kommer genom ytterdörren möts man av ett välkommnande kombinerat kök och allrum med möjlighet till att gå ut på balkongen. Sovrum, större badrum och andra sällskapsytor återfinns på den övre planhalvan vilken även innehar fler tappuppgångar och extra hall samt öppenspis. Och utlovade särdrag? Vad sägs om detta: från kabinettet leder en trappa vidare mot nya höjder – ett helt unika tornet med sin sagolika utsikt – 360 grader för att vara mer exakt :)
 
Jag låter bilderna tala för sig själva :
 
 
 
 

Hagagatan

Kategori: Lägenheter

Efter min lilla avstickare till örebro finner jag mig själv tillbaka i Stockholm, närmare bestämt i innerstan.
Men tittar man runt i den här lägenheten så känner man sig faktiskt inte så instängd, även om det i dagsläget inte finns någon uteplats att sitta på och lapa sol eller dricka kaffe med väninnan.
 
MEN, jag sa aldrig att det inte skulle finnas i framtiden.
Denna vackra våning i hus med anor från 1912 erbjuder utöver själva lägenheten en etagetrappa upp till råvinden.
Här finns möjlighet att låta fantasin flöda och skapa efter egna önskemål, drömmar och behov. Bygglov finns för två takterrasser i sydväst, det är alltså heller ingen omöjlighet att kombinera en klassisk sekelskiftesstil med modern vindsvåning :)
 
Men här är det alltså kavla upp ärmarna, spotti närvarna och akta tummetotten för hammaren. Idagsläget finns hall, ett sällskapsrum vilket kan kombineras med kök, badrum samt sovrum med walk-in-closet.
Så vad finns då för den händige utöver råvinden?
I nuvarade sovrummet har man ansökt om bygglov för balkong
Vidare är alla förberedelser gjorda för att installera ett fullstort kök samt att bygga ett badrum med plats för badkar, tvättpelare och dubbla handfat. Slutligen finns bygglov för de två ovan nämnda terasserna, takkupor i två väderstreck och sist men inte minst - en öppenspis.
 
Så har man bara lite extrapengar och inte är rädd för lite smutts under naglarna är detta ett ritkigt kap :)
 

Olaigatan

Kategori: Hus

Söker man hus och kan tänka sig "Stockholm med omnejd" så är det här exemplaret klart värt sin tid i pendling. Viss sanning kan ligga i att jag har en enorm förkärlek till äldre byggnader med historia och personlighet. Så denna grosshandlarvilla från 1924 passar mig som hand i handske.
 
Fastigheten har nyligen genomgått en totalrenovering - vilket inte vill säga lite när man talar om 374 kvm boarea som ska rustas upp. Varsamt har villans själ med återfått sin forna glans, bla genom tillvaratagandet och återskapandet av ursprungsdetaljer vilka bidrar till den gamla karaktären.  Innuti hittar man 6-7 sovrum (varav ett masterbedroom med tillhörande dresingroom), ett generöst kök, vardagsrum med salong, hall med öppenspis,  ett luxuöst badrum vilket innehåller såväl dusch och bad som bastu. Slutligen finns stora förvaringsmöjligheter i källaren. MEN - för den som fortfarande känner att det kliar i fingrarna och längtar efter att få fixa lite själv finns  vindsplanet med ytterligare ca 100 kvm boarea att sätta tänderna i. 

Trädgården kantas av rosor och erbjuder även möjlighet till sköna avkopplande kväller eller festligare tillfällen med vänner och familj.
 
Så vad sägs?
Värt omvägen till Örebro?
 

Harriet Sundströms väg

Kategori: Hus

Vill man inte bo mitt i själva smeten men ändå ha nära till puls, dansgolv, bra matställen shopping och dylikt så kan man ju snegla på något strax utanför. Sköndal, 15 min från Stockholms innerstad, hur låter det?
Absolut inget avstånd att tala om ifall man som jag råkar vara norrlänning och är man att ha 16 mil enkel väg till släktträffarna.
Ute i Sköndal finns närhet till såväl naturliv som service + att man kan träna upp sina gröna fingrar. Radhusen kommer nämligen med lite tomt :) Räknar man inte med att huset upptar en stor del av det kan man kalla sig stolt ägare av ca 145-293 kvm.  Även om husen byggs i flertals exempalar så har de lite vinklar och vrår som ger det hela mer liv. något som ytterligare väger upp det hela med att "bo som alla andra" är att de här boendet kommer med garage som utrustats med motorvärmare.
 
 
 
 

Hjärnegatan

Kategori: Lägenheter

Nu på morgonen har jag förflyttat mig till Norrmälarstrand på Kungsholmen för att titta lite närmare på ett objekt där.
Det fina med att titta och drömmar är ju att man på så vis kan äga och drömskt bo in sig på hur många ställen man vill.
 
Den här lägenheten erbjuder 3 sovrum och sedan öppenplanlösning mellan vardagsrum och kök. Kanske inte är riktigt lika stor som den förra (95 kvadrat är denna), men så är priset nere på 5 100 000 kr också istället som förra som var över 11 miljoner.
 
Härligt kök med mycket förvaring och man kan laga mat och umgås med vänner och familj. Nästan lite känsla av att vara ute på nån mindre restaurang och äta.. Men kan ju va mysigt att få känna lite lyx av att nån annan skulle ha lagat och fixat åt en :)
 

Frejgatan

Kategori: Lägenheter

Nu på morgonen hittade jag denna härliga ljusa och öppna lägenhet i Vasastan.
Riktigt bra läge också, nära till både själva centrum och butikerna men även ner till Mälarpaveljongen där sambons mamma jobbar (En RIKTIG pärla på sommaren - klart värt ett besök)
 
6 rum totalt varav 4 sovrum, passar oss perfekt. Ett masterbedroom(självskrivet), varsina arbetsrum(även de måsten då vi båda är egna företagare) + att det finns ett rum över som kan användas renodlat som gästrum. Blir man flera, som vid jul eller så så skulle man ju självklart få trycka ihop sig lite.
 
Sen att det finns både tvättmaskin, torktummlare och torktummlare är riktiga bonusar och hjälteräddare när det gäller förhållandet. Såååå skönt att slippa tjafs om vems tur det är att diska eller gnället om att man glömt boka i tvättstugan eller ännu värre - råkat glömma bort att man har tvättid!
 
Priset för denna 159 m2 stora skönhet ligger på 11 500 000 kr, med månadshyra på 4900 kr. Men då är å andra sidan allt tipp topp och man behöver inte börja ställa sig och skrapa väggar, tapetsera, dra nya rör i badrummet eller så.
 


 

Tillbaka till blogg.se?

Kategori: Smått&Gott

Har visserligen skrivit för det mesta på tumbler senaste tiden.. men kan inte låta bli att sakna min gamla blogg.. så vem säger att jag inte kan ta upp den igen?

Fast nu kanske bli lite mer seriöst inriktad på ett äme på den istället för att susa runt och uppdatera om min vardag, det kan jag lämna till tumbler. Så vill ni läsa om mig mer personligen så är den den bloggen som gäller :)

Här kommer det istället att handla om något jag är mer eller mindre besatt av - hus, hem och trädgård :)

MEN - här kommer nästa lilla treat.. eftersom jag börjar som bröllopsplanerare nu i höst (till inte mindre än närmare 10 brudar!!) så kommer nog kanske en liten "/brollop" variant att dyka upp också för er som går i de tankarna :)