LittleMizzMe

Fint besök och råd om bostad.

Kategori: Viktigt vetande

Igår kom sambons pappa upp på besök och diskussionen om vår flytt från Umeå till Stockholm kom på tal.
Han frågade hur det kom sig att vi ville till Stockholm och när vi svarade att det fanns fler jobb så sa han att konkurrensen är ju hårdare också - för att inte tala om bostäderna.
 
Det är svårt att hitta något där nere. 
Antingen ska man ha bra med pengar i madressen eller så en pappa som betalar.
Bra med kontakter eller en bostadskö som man placerades i den dagen ens mor fick se sitt possetiva gravidtest.
 
Att stanna i Umeå är inget varken jag eller Patrick känner är riktigt rätt för oss.
Stockholm har ett större utbud av det mesta, det går inte att frånkomma. Även om priserna är högre på såväl mat och lägenheter och hyror. För vad skulle vi jobba med om vi stannade?
I stan finns ca 2 1/2 reklambyrå och det händer inte så jättemycket, om man inte räknar med att det under 2014 ska firas kulturhuvudstadsår, men sen då?
 
Tittar på blocket också, lägenheter på 40kv hyres ut för 10 000kr(!!) det är ungefär 2000kr mer än vad som betalas ut i studiebidrag från CSN =S  
Som tur är så har vi nu gått med i hyresgästföreningen, så om det uppstår några oskäliga hyror kan vi få hjälp av dem. Kostar ca 80kr i månaden, men det är en investering jag tycker fler unga borde unna sig. 2 öl mindre på krogen varje månad så har man både skydd och hjälp mot orättvisorna.
 
Hoppas innerligt att vi ska hitta oss något bra....

GrevTuregatan 75

Kategori: Lägenheter

En trivsam, välplanerade och smakfulla 5:a om c:a 187 kvm, belägen i representativ och stambytt fastighet med kvaliteter såsom vackra snickerier, öppen spis, orginalgolv och spröjsade fönster, takstuckaturer samt rymd och karaktär utöver det vanliga. Den är dessutom synnerligen attraktivt belägen blott 150 meter från Humlegården. Butiker, restauranger, caféer och livsmedelsbutiker alldeles runt hörnet. Goda kommunikationer med flertalet innerstadsbussar och T-bana.
 
Lägenheten ligger på ett högt ogenerat läge med tre balkonger och fönster i tre väderstreck samt öppen spis och allt detta i stambytt och representativ fastighet anno 1905. Stort, exklusivt och nyrenoverat kök. Tre bra sovrum varav ett med egen dusch. Två underbara sällskapsrum, det ena med burspråksliknade fönsterparti och vacker öppen spis, det andra med enormt fönsterparti och utgång till balkong mot gatan. Kaklat badrum i anslutning till ytterst funktionell serveringsgång (med goda tvättmöjligheter) samt gäst wc vid ytterdörren. Kort sagt: Lägenheten lämpar sig för såväl barnfamiljen som den som söker ett representativt hem med bevarade sekelskiftesdetaljer som parkettgolv, spegeldörrar, listindelade väggfält mm. 
 
Prislappen? 12 900 000 kr, och då tillkommer en månadshyra på 8629kr, detta före El.
Men med tanke på att de nyproducerade lägenheterna på 50-56 kvm har hyror på över 6000kr så känns det ju som om man hellre satsar på denna.
 
Mina egna åsikter:
Gillar läget, rymden (187 kvm!) och de bevarade detaljerna.
Dock skulle jag byta ut det ljusblå och brunrandiga i köket samt måla om i sovrummen, byta lite lister här och var samt mörkbetsa golven. Badrum och toaletter tillhörde inte heller de allra roligaste, så där kanske man också hade velat kavla upp ärmarna och göra om. Men i det stora hela rätt helt perfekt :)
Kanske skulle man möjligen vilja glasa in nån av balkongerna och göra en vinterträdgård, något som även skulle betyda att katterna kunde få vara ute lite.
 
Men nu ska jag inte säga så mycket mer - här kommer bilderna:

Piffa till sovrummet

Kategori: Inredning

Blev sååå inspirerad av den juliga bilden med päls och rödrutigt att jag beslutade mig för att det får bli grunden till sovrummet. Lyckan blev inte mindre när jag under samma jakt på inredning hittade två sängbord.
Så nu börjar äntligen sovrummet ta fart.
     
 
Det som saknas nu möbelmässigt är att hämta ner byrå/sekretären samt liggfotöljen som står hemma hos min mamma i mitt gamla rum. Den första möbeln fungerar bra som den är, men liggfotöljen har en konstig beige/sandig färg, så den tänkte jag att jag skulle passa på att klä om.
 
 
Vidare är jag väldigt sugen på en golvljusstake och sambon har även uttryckt intresse för mattor och mera tavlor - så vi får väl se vad vi kan hitta på.
 
 
Lovar att lägga ut "före" och efterbilder så snart vi fått hem lite mera av möblerna och myset som behövs.
Nya överkastet verkade vara slut och de skulle de få in först närmare 15 december, så ett totalt färdigt resultat får nog vänta på sig.
 
 

Bordslampor

Kategori: Inredning

Till vårt eget sovrum, som nu ÄNTLIGEN är påväg att transformeras till något mysigt så kände jag att det behövdes lite fler ljuspunkter, som tex klassikern varsinn lampa på sidan av sängen.
Har ju nu äntligen hittat sänborden jag vill ha (Kan visa det i ett extra inlägg senare)
 
Men efter att ha spenderat förmiddagen på jakt efter en ny USB-kabel till telefonen eftersom kattungen roat sig med att bita sönder min befintliga så snubblade jag även över lamporna jag ville ha. Och hör och häpna - fick dem till och med GODKÄNDA av sambon då jag visade produktbilderna. (nog för att jag nog troligen köpt in dem iaf då det är sååå mycket snyggare än de två olikartade lampor som finns i hemmet ljust nu varav en faktiskt står på hans skrivbord och används som arbetsbelysning. Här är en bild på lampan jag föll för:
 
Ella heter hon :) 
Vår fina lampa som ska få ta med en tvillingsyster och flytta in hos oss om ett par veckor :)
 
 
Bara för att jag hittat lampan till sovrummet betyder ju inte det att jag inte hittat fler roliga idéer, för nog finns det lampor att välja bland alltid. Eller vad sägs om dessa?
 Några klassiker 
 Lampa på rymmen ?
 Passande i biblioteket eller biljardrummet?
 För den lite humoristiska =)
 Denna kreativa lösning kan man fixa på egen hand :)
James Bond Tema till Salongen/baren?
Vem behöver påskris då man har denna kreation?
 Ytterligare en enkel "gör det själv" lösning
 Dessa gillade jag, påminner om is/såpbubblor :)
 
Så vad hittar man då på till barnens rum??
Två lampor som jag själv föll för var den återanvända gammla nallen och sköldpaddan "Twilight Turtle" som kan skapa en stjärnhimmel med hjälp av skalet. Eller vad tror ni? Borde inte detta skapa en mysig stämmning i de mindres rum?