LittleMizzMe

för er som inte kan vänta..

Kategori: Smått&Gott

på att jag ska få mitt lilla asssss ur och lägga upp bilder på dagens inköp, så kommer här ett litet smakprov.
Ska se om jag kan ta lite bättre bilder senare ikväll med Rebecca å så kommer det lite nya bilder då :)
H&M:s vårkollektion 2011 =)

Dags för en uppdatering!

Kategori: Smått&Gott

Hej tomtegubbar slått i glasen och låtit lustigt och farit!
Länge sedan jag skrev och uppdaterade nu, men har väl varit lite svajjande vågor på havet och sedan så har jag inte direkt haft tid att sitta ner och skriva heller..
Ska försöka  bli bättre,  menar något ska man väl ha kvar till nyår också så man har något man kan lova :)
Även om jag tänkte ta och dra en klassiker och köpa mig ett träningskort och börja träna lite.
Tittat länge och väl nu på detta lilla simkort på Pontus, så nu till veckan till ära av att 2011 med blanka och ofyllda sidor (läs oändliga och ännu inte upptäckta möjligheter) så blir det att köpa mig ett =)
Julafton spenderade jag och Viktor hemma hos hans morbror Lennart i Byske. Med på den glada och trevliga tillställningen fanns även: Inga-lill (lennarts fru), Inga-lills barn David och Anna + Annas pojkvän Fredrik. Inga-lills mamma och pappa var också med. Därefter Viktors föräldrar samt bröderna Anton och Elias, Birgittas mamma Kertin och hennes bror David och sist men inte minst Erlings pappa Sven - mera känd som Farfar. Utöver glada och trevliga människor att dela kvällen med hade Anna tagit med sig Ettan och Nike samt hennes små kattungar (sååååååååå söta!!)  Kan nog lungt säga att vi var fullt hus.
Kvällen inleddes med julemat och fika och Kalle Anka, därefter så knackade det på dörren.. Tomten!
På sitt allra bästa och mest komiska humör var han, även om farfar antydde att Tomten nog nallat lite för mycket på julgottorna under året som varit och nog kunde behöva träna lite.. "Inte bara en dag om året man ska röra på sig" Alla gladde vi oss åt hans gåvor. För egen del fick jag:
* Röda stickade vantar med fleecefoder
* Ljuslyckta
* Armband från Tiffanys
* Doftljus (kom dagarna efter)
* Svart kofta (även den kom någon dag efter)
* Trisslott
* Sovset och baslinne från Gina (från älsklingen)
* Produkter från Lush . alltid önskat mig, men aldrig unnat mig (från älsklingen)
Dagen efter var det firande med mamma och Veronica och Rebecca.
Mamma bjöd på Bio - Nyaste Narnia (engelska och 3D) riktigt bra film =) klart rekomenderbar :)
Tittellåten med EMD var inte fel den heller, för er som har spotify - kolla på: E.M.D. – There's A Place For Us - Bonus Track from The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader
Dagen efter var det in i varsin bil och åka upp till Klöverträsk för att delta på önskesången =)
Viktor sjöng och fick stående ovationer, lovar att försöka lägga ut ett litet smakprov senare :)
Senare på kvällen åkte jag ner till mor och systrar och här sitter jag nu och skriver :)
Haft några helmysiga dagar tillsammans här med dom. Inte minst igår då jag och mamma satt uppe och såg The Proposal och Young Victoria. Eller då jag och Veronica var och sparkade och hon visade mig sina konståkningstalanger :) Sen nu idag då jag och Rebecca har shoppat :)

Dagens visdom

Kategori: Smått&Gott

Har ni inte sett filmen Penelope kan jag varmt rekomendera den.
Inte minst om man som jag jobbar med och brottas med att förstå att det är man själv man måste få det dära accepterandet av och att det är därför det aldrig kommer kännas bra.
"It's not the power of the curse - it's the power you give the curse"
Riktigt bra sammanfattning av hur det har kännts.
Visst, alla kommer inte att älska och gilla dig och tycka om det du gör, säger eller hur du klär dig eller de beslut du väljer för dig själv eller ditt liv. MEN, det är VAD man gör av dessa kommentarer och ibland mer eller mindre välmenande eller hårda ord. Fast har man varit illa däran så kan det vara svårt att direkt se annat än svart eller vitt och då existerar ingen gråzon..
I penelopes fall så är det väl kanske lite extremt, hon föds in i världen med ett gristryne, ett tryne som inte kan opereras bort utan endast försvinner om någon bryter förvandlingen.
hennes mamma är i det här fallet den störta boven till att det inte händer tidigare än vad de kunde ha gjort, för istället för att acceptera sin dotter för den hon är och älska henne precis som hon är fyller hon hennes huvud med att hon inte är menad att se ut så som hon gör, att om de bara kan hitta en man modig nog att gifta sig med och älska detta missfoster till skapelse så ska allt bli bra, då kommer hon bli snygg.
Det är först när hon tar saken i egna händer och flyr fältet och inser att det finns människor där ute som tycker om henne just precis för den hon är. Hon får riktiga vänner och inser även själv att hon duger just precis som hon är - med eller utan annorlunda utseende så är hon ändå bra.
Men trotts att vi kan tro oss ha hittat lyckan och är nöjda och glada med vårt liv så finns de alltid de som vill bevisa motsatsen och fortfarande hävdar att vi ändå inte är helt lyckliga utan att det fattas något. Detta eftersom vi inte är lyckliga enligt deras tycke och vad som kan kategoriseras som glädje inom deras ramar. I det här fallet är det både så att man blir arg men samtidigt glad att någon försöker ifrågasätta hennes lycka och den hon är, det ger henne tillfället att både stå upp mot plågoandar, misstyckare och inte minst henne själv.
Mamma: Honey, just think about what you're doing. This is the moment we have worked so hard for. 
Penelope: I said go away! 
Mamma: Sweetheart, please! Please, we are one yes away from a whole new life, a whole new you! 
Penelope: But I don't want a whole new me, mother! 
Mamma: Sweetheart please, please. 
Penelope: I like myself the way I am!
Kanske inte är riktigt där så att jag kan ställa mig och skrika rakt ut att jag gillar mig själv just precis som jag är, men jag har iaf satt kursen mot det målet. Att tycka om mig själv just precis som jag är =)

Song of the morning

Kategori: Smått&Gott

Couldnt leave my blogg without a good wake up song, wouldnt be the crazy swede if I did ;)
Done quit alllllllllllllot of thinking sense last night and realized that I need to make a few changes in life.
For one thing - start SMILING again.
Do thing that make me laugh and feel good about my self and be the best ME I can ever be.
So whats first thing this morning?
Sorting out my Bucket lista and after that start living it =)
Hope you all have a great morning!
Xo xo

Drömmen om Dolly..

Kategori: Smått&Gott

eller borde jag säga mardrömmen?
Mitt i mina sköna drömmar vilandes på kudde med täcket varmt omkring mig hör jag plötsligt Dolly.
Dolly? Hur kom Dolly Parton in i mina drömmar?
Lite förskräckt och småförvirrad slår jag förvånad upp ögonen, bara för att inse att Dolly är ÄR kvar!
Jag är vaklen och jag hör fortfarande Dolly Parton sjunga!
*scaaaaaaaaaary!*

Kliver upp och tassar ut ur sovrummet, men nu har Dolly slutat sjunga...
Förvirrad mellan "jag VET att jag hörde Dolly Parton!" och "hmmm, jag måste vara tröttare än jag trodde...Dolly?"
kliver jag upp för att ta mig en kopp Brittiskt Te. Hinner i princip bara sätta mig med koppen vid bortet förens nackhåren åter reser sig på ända - Dolly! Jag hör Dolly Parton! Och nu är jag ju dessutom vaken..

Kan ju knappast vara Rebecca, inte en chans att hon skulle ha Dolly Parton påsin spellista.. och sen var ju faktiskt hennes hörlurar inkopplade på datorn.. så KAN bara inte vara den.. Hmm, kan det vara någons alarm?
Hmm, med tanke på att pappa inte bor hemma så kan det ju inte vara det, mamma lyssnar ju inte på Dolly heller.

Men jo, mycket riktigt.
Ut ur sovrummet uppenbarar sig plötsligt min trötta och förvirrade mor som plockar upp handväskan hon så vänligt placerat utanför min dörr - den med Alarm ställt på 5(!), ställd där för att HON inte skulle bli väckt..
Visade sig att pappa som tidigare ägt mobilen haft Dolly som alarmsignal och att mamma inte kunnat ändra den..

Så slutet gott allting gott, Dolly sjöng på riktigt och jag kan med gott samvete njuta av faktumet att jag inte losat det totalt =)

Detta om något är väl värt att fira med en påtår?

Tack för att ni finns!

Kategori: Smått&Gott

Tusen tack för alla de fina uppmuntringarna som jag fick igår.
För att vara helt ärlig så slog det mig inte för ens den första komentaren kom på mailen att "oj då.. min blogg syns ju på facebook.." Fast kanske var det en bra sak?

För nu är jag ju verkligen out there eller vad man ska säga och skönt också att bli påmind om att man är kanske inte så ensam och pyton som man själv kanske kan känna sig av och till.

Känslan av att ALLT man gör blir fel och att man alltid skulle kunna ha gjort något annorlunda för att få det bra.
Skönt att höra att de finns de som älskar en även då håret spretar ovårdat åt alla håll, man har en dag då man ärar mjukisbyxor och shabbig t-shirt och bara känner för en dag i soffan.
Tänk att man kan få vara älskad och uppskattad bara för att man är just precis den man är.
Att det räcker och är nog. Dock rätt lätt att gräva ner sig då man får många smällar på en gång...

Tack för att ni finns!
Om något så är det för vänner som er som man verkligen får styrkan och orken att kämpa sig tillbaka - one more time."JAG finns här och för mig är du alltid bäst. Du är alltid fin och du är alltid underbar. Låt ingen få dig att tro någonting annat. Jag vet att du kan klara det här också. Så ge inte upp. Du ska veta att jag finns här. Det är bara maila eller ringa om du vill prata för jag vill alltid prata med dig."

"Jag finns här alltid. Om du vill umgås, eller inte vill umgås. Eller inte vill umgås men kanske behöver. Jag är ledsen att det är så mycket som är skit just nu. Men du har ju en del bra saker som händer också! Eller hur? :) Hur som helst we love you beautiful!!! Och vi vill bara ditt bästa hela tiden. Men du behöver inte vara bäst hela tiden. Vi gillar dig ändå! :) För vi är då absolut inte bäst hela tiden.... ;) "

"Tänker på dig <3 "

"Kom förbi oss när du behöver höra hur fantastisk du är! Vi har sådan info i överflöd. Kram!"

"Att erkänna för sig själv och dessutom berätta för andra gör det säkert mer verkligt och kanske lättare att finna styrka att försöka hitta en väg ur det. Det är säkert en tuff väg att vandra - men du har ju börjat! Jag hejjar då på dig! Kram"

"KRAAAM! Du vet vart vi finns"

"Du kan stå emot och kommer att göra det också. Livet är en bergodalbana för många av oss. Vi löser det på våra egna sätt bara. Vi är bara människor, eller hur? Skickar styrkekramar här ♥"

oj då...

Kategori: Smått&Gott

berättade som sagt var igår att jag inte mått så bra på sista tiden och att det är därför jag inte skrivit.
Vad det beror på kan jag egentligen inte skriva här då mycket av denna orsak skulle göra någon i min närhet ledsen.

Även om jag velat blunda för det så kan jag inte mycket längre till..
Im so on my way back - tillbaka till träsket.
Ville bara inte tro eller erkänna det..

Svårt att sova, inte hungrig, vill inte umgås med folk, självklänsla och självförtroende på noll allt mer ofta, känslan av otillräcklighet, att jag inte duger, att få höra att jag är komplicerad och inte minst - att få känna inför personer som ska stå en nära att man inte är accepterad.. hmm, ja det skulle nog egentligen få fler än mig att bli deppig..

Gjorde ett test på nätet och resultatet är nog varken vad jag eller nån annan ville.
Men publiserar det här, för den här gången ska ni veta att jag slåss!
tänker inte hamna tillbaka dit igen, men behöver lite hjälp..

En av det bästa ni kan göra är att behandla mig som vanligt - varesig jag dricker ett glas vatten eller äter som en 5-lingsmamma. Det sociala behöver få vara detsamma, det är INTE maten som är det viktiga.
Men för tillfället är det kanske det enda jag har som jag "kan och får" kontrollera...


Wow.. fattar inte ens att jag skriver och lägger ut detta..


Update på icke skriven blogg

Kategori: Smått&Gott

Här är en liten update på vad som hänt sedan sist:
Tänkte passar på nu då man får sitta i hemmets lugna vrå hos mammizen & syrrorna :)
Vilka jag förutom nedanstående överaskade med BrownieFuge då jag och Viktor kom hit tidigare idag.
Här kommer min "lilla" resumeé"
* Avslutat praktik på Luleå&co
* Städad ur gamla lägenheten - flyttat in i den nya
* Storfyndat på IKEA i Haparanda, rusta och blocket
- Vilket bla innebar köksmöbler med 2800krs rabatt
* Grattat och julklappat Rebecca
- Tv med tvbänk
- Vintage väska -handgjord i egypten
- Knivblock med knivar
- Svart stengods servis för 6 personer
*Julklappat Veronica
- Mobiltelefon
- Bärbar dator
* Julklappat mamma:
- Mikro
- Brödrost
- Massor av julbakat: pepparkaksdeg, vörtlimpa, lussebullar, syltkakor, knäck och ischoklad
* Firat 9 månader med Viktor
- Under den veckan och helgen fick vi höra så mycket hemskt och elakt och nedvärderande att jag blev knäckt
- Kort där efter kom nästa oväntade smäll i ansiktet.. kändes otroligt tråkigt, men vad göra?
* Jobbat på Venture Cup
- Fått ut Venture Cup på facebook (venture cup nord) + besöka LTU och snacka med underbart härliga människor :)
- Deltävling 1 - final i umeå med Oliver, Kalle, Angelica och våra sponsors som tillsammans med massor av glada och inspirerande deltagare  och vinnare bidrog till ett par helt fantastiska dagar.
* Inflyttningsfest igår där vi även passade på att julklappa våra vänner
- Stina, Jakob, Jannice, David, Natte, Miriam, Jakob S och Nils fick alla en kopp innehållande:
Knäck, Ischoklad och Rockeyroads
tror jag fått med det mesta nu.. ska bli bättre på uppdatera - promisssss!

Taaadaa - Im back from the dead

Kategori: Smått&Gott

Insett att det rått milt sagt "blogg-förintelse" på min sida..
toklänge sedan jag skrev och uppdaterade.. för er som står mig riktigt nära så vet ni ju de bakomliggande orsakerna. Kan kort sagt säga att jag varken varit särskillt uppåt och glad, har försökt hålla ett "brave-face" offentligt, men om kvällen när huvud möter kudde och lampan har släkts rullar tårarna sakta från kinden och jag somnar åter med hjärnan inställd på återkommande rumpnissefråga: "vaffö, vaffö då då?"
Kort sagt varit en jobbig tid och många slag under bältet och mattor som ryckts bort under mina fötter innan jag ens haft chansen att resa mig på knäna igen.
Resultatet har varit att jag bakat och nära på fått återbesök av den sjukdom som tagit mig nära 10 år att både gå igenom, bearbeta och få friskförklaring på. Vissa dagar vill man gråta och bara ge upp.. äta går bara inte..
Men att bara ge upp totalt?
dont think so - brukar ju säga att det orden inte finns i mitt vokabulär så är väl bara upp till bevis även denna gång.
Acceptera att vissa dagar nu kommer vara bättre än andra och vara glad åt de stunder som faktiskt funkar.
Så, förlåt för uppehållet - ska försöka bättra mig.
Fånigt egentligen, för det som är bland de bästa läkemedlem är ju ett tangentbord och en (läs engelsk mass mängd) med tekopp.
Ikväll blir det filmmys med mamma, veronica och viktor :)