LittleMizzMe

Husfrun

Kategori: Smått&Gott

Hittade något i nytappning som gjorde mig ytterst sentimental och fick mig att tänka husmorstankar.
Nog för att de finns att köpa den gamla varianten på Blocket.se också, men hittade mig ett rånjärn som var lite mer familjvänligt och lättskött :)
 
Vad tror ni?
Är detta något som skulle passa inom hemmets 4 väggar?
Effterrätter here we come!
 

lösning till 4 syskon

Kategori: Inredning

Liten yta och flera barn?
Den här lösningen fungerar både i en lägenhet eller hus med begränsad yta, eller om man önskar ge sina barn maximal plats att leka på :) Kan även vara ett allternativ till sommarstugan :)

Badrum

Kategori: Smått&Gott

Var på lite spaning tidigare idag och hittade de här läckra badrummet :)
 

Vikinghill - Kattfotsvägen 6

Kategori: Hus

Blev HELT kär i det här huset!
Utöver att jag nog skulle valt ett annat kök så gillar jag verkligen arkitekturen, det är modernt men har ändå delar av ett gammalt och rustikt hus med vinklar och vrår :) Huset har 9 rum varav 6 är sovrum, så här finns gott om plats för både arbetsrum, familj och goda vänner. (Boarea + Biarea: 299 kvm + 62 kvm)
 

Rumsbeskrivning

Med ett underbart högt, fritt och ostört läge i populära Vikingshill, ligger denna exklusiva villa i modern design som appellerar till sommarvillorna som byggdes i området runt förra sekelskiftet.
Villan har ytor om totalt 361 kvm och är uppförd mellan 2006-2009 med en attraktiv modern formgivning som sneglar mot det traditionella med branta takvinklar och gedigna materialval. Här finns allt man kan önska sig! Generösa sällskapsutrymmen, många och väl tilltagna sovrum, pool med jetstream, bastu, relaxavdelning, vinkällare och exklusiva badrum. Uthyrningsdel med pentry och WC med dusch. Lägg sedan till ett praktiskt garage samt verkstad integrerat i villan, så har vi det kompletta boendet.

Entréplanet erbjuder en hall med stora avhängningytor och platsbyggd garderob. Pool, vedeldad bastu, gym, vinkällare med naturlig kylning av berget samt dubbelgarage med verkstad. Poolen och relaxavdelning har utgång till den stensatta uteplatsen i ostört och perfekt solläge.

En kraftfull påkostad ektrappa leder upp till vardagsrum, två sovrum, kök, matsal och väl tilltagna sällskapsutrymmen. Vardagsrumsdelen med eldstad är stor, med fin takhöjd, är hemtrevligt och har vackra funktionella materialval. Här finns utgång mot stensatta uteplatser för både morgon-och kvällsmål. Köket är platsbyggt i ek med exklusiv maskinell standard, allt med det där lilla extra. Huset har genomgående massiva ekgolv eller skiffer sten. Från den stora granitklädda terassen utanför köket ser man havet, båtarna och solnedgång

Högst upp i huset finns två stora "master bedroom" samt ett mindre sovrum. Stort badrum samt en härlig takterass. Hela villan känns otroligt gedigen och ombonad. Här har skaparen verkligen fått till en känsla som slår det mesta! Detta är fastigheten för den som uppskattar kvalitet in i minsta detalj.
 

Kök  

Påkostat platsbyggt kök i ek med stomme från Marbodal, byggt 2010. Generöst med skåp och förvaringsutrymme. Rostfri fläkt (Bosch), induktionshäll (Miele och varmluftsugn (Siemens), integrerad diskmaskin (Electrolux) samt rostfri "side by side" kyl/frys (LG). Köket skapar lust för trevlig matlagning och gemytlig samvaro. Stora glaspartier med havsutsikt och utgång till stenlagd uteplats i perfekt solläge och med sjöutsikt
 

Badrum  

Tre eleganta badrum med skiffergolv eller klinker med golvvärme och kaklade väggar. Entréplanets badrum har duschhörna, handfat i kommod, vägghängd WC och fönster. Övre planets badrum har separat dusch, handfat i kommod, vägghängd WC samt stort fönster. Pool-badrummet är rymligt, har platsbyggd kaklad bänk med kommod, duschhörna i mosaik, samt vägghängd WC.
 

Tvättstuga/grovkök  

Den väl tilltagna tvättstugan nås via skjutdörren från poolrummet. Tvättmaskin och torktumlare, bägge från -10 från LG, dubbla torkskåp från Cylinda samt tvättbänk med sköljho. Här intill finns även villans bergvärmevärmepump samt teknikrum. Huset har smarta tvättnedkast från övre planets rum, direkt ned i tvättstugan.
 

Vinkällare  

Trevlig vinkällare med förvaring för ca 400 flaskor, naturligt kyld av berget.
 

Ekorrvägen 7

Kategori: Bloppis

Ett hus som verkligen imponerade på mig.
Först såg jag bara en söt trädgård och huset var väl lite si sådär, men då jag fick se insidan - då var jag fast.
Det påminnde om något som hämtats från tiden då filmer som "singi´n in the rain" spelades in och hade så många fina aspekter.
 
Unik arkitektritad Västerledsvilla anno 1927 på generös tomt i högt ogenerat läge. Stilsäkert renoverad med varsam hand. Ljusa luftiga rum synnerligen rika på vackra detaljer. 5 sovrum. Lugnt, välbeläget med kort pendelavstånd till City. Ett boende för den som söker något utöver det vanliga :)
 

AMIRALSVÄGEN 2B

Kategori: Hus

Villa Ekarna byggdes i början av förra seklet och har ett sjönära läge i attraktiva Rösunda. Huset är på drygt 400 kvm fördelat på tre plan. Huset är beläget på en vacker plan tomt på 1772 kvm.
Huset erbjuder generösa sällskapsytor för stort umgänge med familj och vänner. Stora fönster partier ger ett härligt ljusinsläpp. Huset har en fantastisk matsal med boaserade väggar med inbyggt förvaringsskåp samt väl bevarade detaljer så som tak- och väggmålningar gjorda av Filip Månsson. Här erbjuds en bra disposition med 12 rum varav 8 sovrum, 3 badrum med dusch samt en gästtoalett. Vidare finns ett stort praktiskt lantkök med bra matplats. I huset finns även tre kakelugnar tre öppna eldstäder samt tre balkonger och en altan i västerläge. Källare med matförråd, vinkällare, tvättstuga samt bastu med dusch. Fristående dubbelgarage.
 

Tunavägen 5B

Kategori: Hus

Välkommen in i denna påkostade arkitektritade villa uppförd 2012 med genomgående hög standard, exklusiva materialval och en väl genomtänkt planlösning med stora sociala ytor, många sovrum, tre badrum med härliga uteplatser och vacker sjöutsikt. Villan är belägen i populära, natursköna Brevik med omedelbar närhet till grönområden, bad och båthamn, skolor, förskolor och idrottsplatser. Byggnadsytan består av 280+ 85 kvm i två fulla våningsplan samt ett vindsplan och disponeras idag om 9 rum & kök varav 6 sovrum.
 
Precis som i förra inlägget ska jag låta bilderna tala - men omgivning och de härliga ljusa ytorna gör att de känns väldigt härligt och välkommnande.
 

Bastusjövägen 13

Kategori: Hus

Otroligt charmigt och välpacketerat familjehem som härstammar från ett gammalt tryckeri med byggår 1895. Det familjära och hemtrevliga boendet består av en två plans villa med sju rum. Två genomtänkta plan där det nedre planet framförallt utgörs av samkvämsdel och kök. Övre plan representerar främst sovavdelning med sina fyra rum. Hela hemmet är renoverat succesivt och varsamt, med en start under 2005 och med avslut år 2011.
 
För ett så anrikt hus på runt 200kvm med 7 rum är summan på 7 950 000kr inte direkt något att tala om, inte med tanke på närheten till Stockholm, naturen samt att det är helt renoverat.
 
Ska låta bilderna tala för sig själva :)
 
 
 

BRAHEGATAN 37

Kategori: Lägenheter

Hej!
Åter igen så befinner jag mig på östermalm, ett mysigt område, närheten till både gamla stan, djurgården, söder och stan gör att det för mig är ett rätt självklart val. (även om jag i grunden älskar hus så är det väl inget som säger att maninte kan drömma om att ha lägenhet i stan och härligt hus att åka till då man inte jobbar? :)
 
Högst upp i anrik fastighet och med närhet till såväl Östermalmstorg som Stureplan och Humlegården ligger denna tilltalande vindsvåning med fantastiskt ljusinsläpp, stor altan i N/V och magnifik utsikt över Östermalms takåsar. Våningen är smakfullt iordningställd i klassisk modern stil. Socialt kök med köksön som våningens naturliga samlingspunkt och med utgång till altanen. Sovrum med två franska balkonger i anslutning till rymligt badrum med dusch och dressingroom. Ljust vardagsrum med stilren eldstad och franska balkonger ut mot lugn, öppen gård. Liten möblerbar hall och två mindre sovrum ut mot gatan, (tidigare inkorporerat i vardagsrummet, vilket går att återställa). Helkaklad gäst-wc. Välskött, stambytt fastighet i lågt belånad förening med god ekonomi.
 

SALTSJÖQVARNS KAJ 31

Kategori: Lägenheter

Ett litet snabbis tips nu på morgonen är lägenheten hos Saltsjöqvarn - Bo vid vattnet med takterrass. Unikt läge 5 min från söder. Ta båten med SL-kortet till Nybrokajen. Ett boende nära natur och båtliv.
 

Lirovägen 6

Kategori: Hus

Vid första anblick på bara huset var jag nära att inte vilja ge det hela en enda tanke till.. 
Men är glad att jag gjorde det, för huset erbjöd en hel del av det jag älskar :)
 
Baksidan var fantastisk, där ser jag många både priva, familjära och vänskapliga tillställningar, inne fanns riktigt mörka mustiga golv i alla rum, huset överlag var ljust och - kanske en av mina absoluta favvisar innomhus: Rummet uppe som både hade bjälkar i tak OCH ett litet kryp in loft.
Det rummet hade helt klart blivit mitt arbets/pyssel/sago rum :)
 
Charmig fastighet om 297 kvm som år 1910 representerades på Stockholmsmässan och vann första pris. Hemmet är arkitektritat och byggår är även 1910. Det är uppfört i fyra plan och samtliga plan är renoverade och inredda. Ett lämpligt & okomplicerat boende för den stora familjen med sina sju rum, varav fyra till fem sovrum, och inbjudande pool. 
 
 

Smultronbacken 10

Kategori: Hus

Bara adressen på det här huset gör att det känns inbjudande att få komma hem :)
 
Det vitputsade huset präglas både in- och utvändigt av sin stilrena design samt av genomgående hög standard och smakfulla materialval. Du möts av en otroligt maffig entré med en fri takhöjd upp till strax över 9 m! Det bjuds på generösa sällskapsytor där ljuset flödar fritt genom allrummens stora fönster samt ett stort härligt kök med plats för massor av gäster. Uppe på den fantastiska takterrassen är det på sol från tidig morgon till sen kväll och här har du även underbar utsikt över Erstaviken och mot Saltsjöbaden. De sex sovrumen och de tre badrummen finner du såväl på entré som det övre planet. Entréplanet rymmer även groventré samt tvättsuga och längs med hela entréplanets sydsida sträcker sig ett härligt soldäck. Stor och härlig grovplanerad naturtomt med anlagda slänter och avgrusad väg upp till hus samt bilplatser.
 
Helt klart något att plocka idéer från och helt klart nog många rum och öppna ljusa ytor för att jag ska trivas :)
 

Historiskt drömboende

Kategori: Hus

Har funnit mit ett perfekt objekt att drömma om.
För hade jag pengarna skulle jag mer än gärna investera i just detta hus - tänk bara vilka möjligheter!
Och med så stor tomt och div. byggnader som hör till kan man ju även bedriva verksamhet som gynnar fler :)
Åååå vad jag skulle vilja lämna lilla studentlägenheten och flytta in där =D
Detta är helt klart min ABSOLUTA favvis :)
 
Kort om fastigheten:
Fastigheten har en totalareal om 903 661 kvm mark och ca 550 000 kvm vatten.4 hektar skogsmark utgör biotopskyddsområde. Slottet ligger högt beläget på en halvö med en fantastisk utsikt över sjön Mjörn. En lång allé leder upp till slottet som omges av en stor park med gräsmattor och rhododendronbuskar. I parken finns även en skulptur med fontän samt en dopfunt i sandsten från 1400-talet. Det var de vackra omgivningarna tillsammans med det hälsobringande vattnet och den rena luften som en gång i tiden gjorde att Bryngenäs tillsammans med Solliden var ett av alternativen för kungahusets sommarresidens.

Läge
Bryngenäs slott ligger vackert beläget på en halvö i sjön Mjörns östra del. Att människor uppskattade platsen redan för 3 800 år sedan vittnar en gravplats på halvön om. Den en kilometer långa trädkantade allén går runt en vik omgiven av inägomark och stiger sedan upp mot slottet där besökaren hänförs av utsikten över sjön i nästan alla väderstreck. Terrängen runt slottet är mycket varierande med branta klippväggar och bördiga inägor och ekdominerade skogspartier som tillsammans bildar det vackra kulturlandskapet. Närheten till Alingsås och framför allt Göteborg/Landvetter med utmärkta kommunikationer gör Bryngenäs unikt. För den ridintresserade finns flera ridhus i närheten och en naturskön golfbana ligger i Öijared endast några kilometer bort, även den vid Mjörns strand.
 

Uddvägen 33

Kategori: Hus

Vet inte om jag visat denna tidigare?
Men här är iaf Uddvägen 33 i vinterskrud :)
En del nya bilder från både in och utsida och en ren dröm för den som gillar lite modernt och arkitektritat.
 
Håll till goda :)
 

Kammakargatan 35

Kategori: Lägenheter

Denna välplanerade och nyrenoverade sekelskiftesvåning ligger mycket attraktivt belägen invid Tegnérlunden. Denna underbara sällskapsvåning som nyligen renoverats med smakfulla exklusiva materialval har osedvanligt fint ljusinsläpp genom de stora fönsterpartierna med låg bröstning och många vackra detaljer bevarade såsom stuckaturer, pardörrar, kakelugnar, oljade ekgolv och 3,30 m i takhöjd.

Våningen disponerar fantastiskt vardagsrum med vacker kakelugn, härlig hörnmatsal med plats för 8-10 personer och kakelugn, 3-4 fina sovrum varav masterbedroom med eget exklusivt badrum med badkar, dusch och dold tvättpelare. Generöst kök med exklusiva vitvaror, matplats för 4-6 personer och utgång till egen uteplats mot lugn och lummig innergård med morgonsol. Välkomnande hall med vackert stengolv, stor klädkammare och i anslutning ligger helkaklat duschrum samt gästwc.

Till lägenheten hör även ett källarförråd.

En av mina personliga favvisar är dels det svarta badrummet men även de stora fönsterbrädena där man med fördel kan lägga några mysiga kuddar och slå sig ner med en god bok och en kopp te och se på medan världen stressar förbi utanför.

 

Kändis inspiration

Kategori: Fritidshus

Idag råder full snöstorm utanför vårt fönster, därför ganska skönt att få mysa ner med en kopp te och drömma sig bort till sol och somar. Att bero på sommar snubblade jag över lite bilder på Meg Ryans sommarhus. Hade gärna bytt mitt vintringa blåsväder mot californien just nu :)