LittleMizzMe

GrevTuregatan 75

Kategori: Lägenheter

En trivsam, välplanerade och smakfulla 5:a om c:a 187 kvm, belägen i representativ och stambytt fastighet med kvaliteter såsom vackra snickerier, öppen spis, orginalgolv och spröjsade fönster, takstuckaturer samt rymd och karaktär utöver det vanliga. Den är dessutom synnerligen attraktivt belägen blott 150 meter från Humlegården. Butiker, restauranger, caféer och livsmedelsbutiker alldeles runt hörnet. Goda kommunikationer med flertalet innerstadsbussar och T-bana.
 
Lägenheten ligger på ett högt ogenerat läge med tre balkonger och fönster i tre väderstreck samt öppen spis och allt detta i stambytt och representativ fastighet anno 1905. Stort, exklusivt och nyrenoverat kök. Tre bra sovrum varav ett med egen dusch. Två underbara sällskapsrum, det ena med burspråksliknade fönsterparti och vacker öppen spis, det andra med enormt fönsterparti och utgång till balkong mot gatan. Kaklat badrum i anslutning till ytterst funktionell serveringsgång (med goda tvättmöjligheter) samt gäst wc vid ytterdörren. Kort sagt: Lägenheten lämpar sig för såväl barnfamiljen som den som söker ett representativt hem med bevarade sekelskiftesdetaljer som parkettgolv, spegeldörrar, listindelade väggfält mm. 
 
Prislappen? 12 900 000 kr, och då tillkommer en månadshyra på 8629kr, detta före El.
Men med tanke på att de nyproducerade lägenheterna på 50-56 kvm har hyror på över 6000kr så känns det ju som om man hellre satsar på denna.
 
Mina egna åsikter:
Gillar läget, rymden (187 kvm!) och de bevarade detaljerna.
Dock skulle jag byta ut det ljusblå och brunrandiga i köket samt måla om i sovrummen, byta lite lister här och var samt mörkbetsa golven. Badrum och toaletter tillhörde inte heller de allra roligaste, så där kanske man också hade velat kavla upp ärmarna och göra om. Men i det stora hela rätt helt perfekt :)
Kanske skulle man möjligen vilja glasa in nån av balkongerna och göra en vinterträdgård, något som även skulle betyda att katterna kunde få vara ute lite.
 
Men nu ska jag inte säga så mycket mer - här kommer bilderna:

Kommentarer


Kommentera inlägget här: